A vírus is keresztbe tett a több éve tologatott X-Men-filmnek

2020.05.14. 08:46

Eredetileg április 3-án (itthon pedig április 2-án) mutatták volna be az X-Men-filmek tinihorrorját, az Új mutánsokat. A filmet gyártó Disney az eredeti premierdátum után több mint egy hónappal most kitűzte az új időpontot augusztusra, írja a Variety. 

Az Új mutánsokon már több éve dolgozik a Disney, az első, kínosan komikus 2017-es verzió átdolgozása után azonban idén januárban kijött a film végleges előzetese, azzal együtt pedig az áprilisi bemutató híre is. A számtalan mutáción átesett filmnek azonban a járvány miatt tovább kellett várnia a megjelenéssel. A Disney mostanra látta elég biztonságosnak a helyzetet ahhoz, hogy új premiert tűzzön ki: eszerint az Új mutánsok augusztus 28-án érkezik az amerikai mozikba. 

Az X-Men-képregényeken alapuló filmet egyébként 2018-ban akarták először bemutatni, azóta folyamatosan tolják a megjelenést. A stúdió akkor törölte a premiert, amikor márciusban az első mozik elkezdtek bezárni a vírus miatt. A Variety szerint nem kizárt, hogy amennyiben nem tudnak augusztusra talpra állni az amerikai mozik, a Disney ismét új időpont keresése mellett dönt majd. 

Az Új mutánsok története szerint arról szól, hogy egy csapat tinédzser szuperhőst kórházba zárnak, amiről azonban hamar kiderül, hogy jobban hasonlít egy börtönhöz, mint egy egészségügyi intézményhez. A Josh Boone által rendezett Marvel-filmben bemutatkozó új mutánsok éppen csak tanulgatják, milyen erők is rejlenek bennük, amelyre roppant mód kíváncsiak az ápolóik is, mondván, ha megfejtik, hogy mi lakozik a különleges tizenévesekben, könnyebben tudnak nekik segíteni.