Meghalt Geno Silva, A sebhelyesarcú kulcsszereplője

2020.05.18. 11:05

72 éves korában meghalt Geno Silva amerikai színész, aki Brian De Palma A sebhelyesarcú című filmjének fináléjában hátba lövi Al Pacino karakterét, az üvöltöző Tony Montanát.

Geno Silva Brian De Palma 1983-as filmjében, A sebhelyesarcúban
Geno Silva Brian De Palma 1983-as filmjében, A sebhelyesarcúban

A Hollywood Reporter híre szerint a színész május 9-én vesztette életét Los Angeles-i otthonában, ám halálának hírét több mint egy héttel később jelentette be a család. Halálát demencia okozta.

Geno Silva a hetvenes években kezdődött, négy évtizedes karrierje során elsősorban karakterszínészként vált ismertté: Brian De Palma 1983-as klasszikusa mellett feltűnt például Vin Diesel mellett a 2003-as Túl mindenen-ben, David Lynch Mulholland Drive-jában, Steven Spielberg Meztelenek és bolondok-jában, valamint a Jurassic Park 2-ben és az Amistadban is.

Az Új-Mexikóban született Silva tévés karrierje során többször szerepelt a Key West című sorozatban, de felbukkant a Walker, a texasi kopó, a MacGyver, a Miami Vice, az Alias és a Star Trek: Enterprise című sorozatokban is.

Pályájának leghíresebb jelenetét itt lehet visszanézni:

Nemrég az Index is megírta, hogy A sebhelyesarcúból a Szólíts a neveden és a 2018-as Sóhajok rendezője, Luca Guadagnino fog új verziót készíteni a Coen testvérek forgatókönyve alapján. A film kevésbé ismert első változata 1932-ben jelent meg, ebben Paul Muni játszotta a főszereplőt, a rendező pedig Howard Hawks volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport