Előrébb hozták a James Bond-film premierjét Amerikában

2020.06.15. 10:42

November 25-ről november 20-ra rakták át a No Time To Die című, 25. James Bond-film bemutatását Amerikában, írja a Variety.

A film eredetileg áprilisban jelent volna meg, azonban a rajongók a járvány miatt arra kérték a stúdiót, fontolják meg a premiert. Végül megfontolták, így hét hónappal későbbre rakták a Nincs idő meghalni bemutatóját. Az Egyesült Királyságban november 12-re, a világ többi pontján pedig november 25-re.

Hétvégén azonban a Warner Bros tucatnyi filmbemutató időpontját módosította, miután kiderült, hogy Christopher Nolen Tenet című filmje két hetet csúszik: átrakták például a Wonder Woman 1984 című DC-filmet és a Godzilla vs. Kongot is. A Warner lépésére reagálva módosult a James Bond-film bemutatója is, bár csak öt nappal.

Amerikában így a Bond-film a Hálaadás előtti hétvégére csúszik, ahol egyébként a Forbes cikke szerint nagyokat szoktak kaszálni az animációs és/vagy családi filmek – és pont ezen a hétvégén mutatják be a Pixar Lelki ismeretek című meséjét is, amit az Oscar-díjas animációs film, az Agymanók rendezője készít. A Variety szerint viszont ahhoz, hogy a Bond-film nyereséges legyen a 200 millió dollárra becsült büdzsé után, az USA-ra is nagy szüksége lesz.