Nem is ellopni kihívás egy festményt, hanem becsempészni egy árverésre

2020.07.07. 07:41

Klasszikus filmes felállás, hogy egy zsenikből álló banda összeáll annak érdekében, hogy ellopjanak valamit – legyen az festmény, gyémánt vagy egy bank pénzkészlete. Ennek a sémának a kifordított verziója, a Pesti Balhé lesz az első olyan magyar film, amit a járvány után bemutatnak a hazai mozikban, és amiben a csapat nem zsenikből áll, és nem is lopásra szövetkeztek.

A Pesti balhé története szerint ugyanis egy gyerekkori baráti társaság a tinikalandok után újra összeáll felnőttként, hogy belopjanak egy különös képet az évszázad műkincs-árverésére. A tökéletes terv végrehajtásakor azonban kiderül, hogy az mégsem olyan tökéletes: és hiába vonnak bele még egy “profi bűnözőt” is, folyamatos káosz lesz a nagy ötlet vége.

A filmhez most jött ki a második előzetes, íme:

A profi bűnözőt Reviczky Gábor alakítja, a banda tagjai között pedig Mészáros Béla, Szabó Simon, Elek Ferenc, Petrik Andrea, Jászberényi Gábor és Inotay Ákos tűnik majd fel a mozivásznon. A filmet Lóth Balázs rendezi, aki például a 200 első randi című filmsorozatot is készítette, és aki azt mondta a filmről, hogy a Pesti balhé szerinte egy

eszement figuráktól hemzsegő, őrült képrablás, egy még őrültebb barátság és egy nagy szerelem történetét elmesélő, humorban, helyszínekben, képi megoldásokban is meglepetéseket kínáló film lett.

A Pesti Balhét premierje júniusról a járvány miatt augusztusra csúszott, végül a járványhelyzet enyhülése miatt azonban július 30-án mutatják be.