Vilmányi Benett rappelő juhászpásztort alakít

2022.10.08. 21:59

Vilmányi Benett nevétől az elmúlt időszakban a visszautasított Junior Prima Díj miatt volt hangos a sajtó. A fiatal tehetség nehezményezte, hogy a díjátadót megelőző pillanatban feltehetően a szervezők egyike megkérte, beszédében lehetőleg kerülje az aktuálpolitikát. A színész ennek hatására úgy döntött, visszautasítja a kitüntetést és az azzal járó pénzösszeget.

Most viszont egészen más okból merült fel újra a neve, ugyanis Vilmányi játssza a december 1-jén mozikba érkező Larry című film főszerepét, amihez egy teaser videót is kaptunk.

A videóból ugyan olyan sok nem derül ki, annyit már tudunk a történetről, hogy a juhpásztorként tengődő, 21 éves Ádám (Vilmányi Benett) magának való vidéki fiú, aki szégyelli dadogását. Feszült, mégis meghitt hidegségben él egykor erőszakos, mára a vallásban menedéket lelt és megszelídült édesapjával (Thuróczy Szabolcs). Ádám egészen addig nem találja a helyét, amíg rá nem ébred, hogy a rapzene segítségével – Larry művésznéven – kifejezheti magát, és szembenézhet a tehetetlenségből fakadó frusztrációival.

Explicit, dühtől fűtött szövegeire felfigyelnek a helyi fiatalok, majd a neten váratlan mértékű népszerűségre tesz szert. Egy országos tehetségkutató lehet számára a kitörési lehetőség, ám ehhez előbb a kezébe kell vennie a saját élete feletti irányítást.

A teaser videó egészen meghozta a kedvünket Bernáth Szilárd rendezéséhez, főleg, hogy a borsodi fiú felnövéstörténete több hazai előadó életére is rímel.

Bernáth Szilárd erőteljes bemutatkozó rendezése fiatalokat megszólító, társadalmilag érzékeny film Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs alakításával. A Larry december 1-jén érkezik a hazai mozikba.