Brad Pitt új filmjét a Hungaroringen is forgatják

2023.07.10. 10:29
Brad Pitt új, Formula–1-es filmjének a forgatása a silverstone-i futamon kezdődött, majd Magyarországon, a Hungaroringen folytatódik.

Brad Pitt nemrégiben kezdte forgatni a Formula–1-es tematikájú filmjét Silverstone-ban, mely a hírek szerint az Apex címet kapja. A történet szerint a színész által alakított Sonny Hayes egy nyugdíjból visszatérő versenyző, aki találkozik a feltörekvő tehetséggel, a Damson Idris alakította Joshie Pearce-szel  írja az instylemen.hu.

A közelmúltban olyan fotók jelentek meg, amelyek alapján a fiktív csapat saját garázst kap a futamon a Ferrari és a Mercedes között a bokszutcában.

A silverstone-i futam után a Hungaroringen is forgatnak.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff felfedte, hogy aktívan részt vesznek Brad Pitt Formula–1 témájú filmjének elkészítésében. Az osztrák szakember szerint mindezt azért teszik, hogy „jó narratívát” adjanak, és hogy a produktum valósághű lehessen – olvasható a racingline.hu-n.

Lewis Hamilton vezető producerként segíti a filmet, és így a hétszeres világbajnokra kulcsfontosságú szerep hárul a szakmai háttér biztosítása terén.

A forgatás a mostani Brit Nagydíjon vette kezdetét, ahol a filmben szereplő csapat külön garázsban kapott helyet a paddockban, és Brad Pitték módosított Formula–2-es autókkal róják a köröket a silverstone-i aszfaltcsíkon.

Az Oscar-díjas amerikai színész Damson Idrisszel együtt alkotja az Apex pilótapárosát.

Brad Pitt versenyzőiskolában

A forgatások idején a rendezői stáb engedélyt kapott arra, hogy felállítsák a saját kameráikat a pálya körül, amelyekkel képesek felvenni a filmben való autós jeleneteket. A silverstone-i helyszínen kívül még az F1-ből kiszoruló, a Francia Nagydíjnak is otthont adó Paul Ricardon forgatnak még jeleneteket a filmhez.

Már a kezdetek óta részei vagyunk a projektnek, és emlékeim szerint már az első tárgyalások után egy francia versenyzőiskolába küldtük Bradet, ahol a Formula–4-től indulva minden egyes formulaautót kipróbálhatott

– mondta Wolff.

„Próbáltunk segíteni a helyes narratíva megtalálásával is. Lewis is tagja a rendezői stábnak, mert az a célja, hogy a film a létező leghitelesebb legyen a versenyzés szemszögéből nézve. Sokat nevettünk együtt, nagyon sok munkát áldoztak erre a projektre, hogy jó legyen. Fred Vasseur ötlete volt, hogy olyan Formula–2-es autókat használjunk a filmben, amelyek Formula–1-es autó karosszériaelemeivel vannak ellátva” – mondta Toto Wolff.

Egyes jeleneteknél Brad Pitt és Damson Idris is autóba ül, de többnyire profi versenyzők vezetik az autókat. Egyikük a „Formula Two” néven futó sorozat 2012-es bajnoka, Luciano Bacheta, a másik autót pedig a Superleague egykori pilótája, Craig Dolby vezeti. Mindkettőjük versenyzői karrierje véget ért már, de többször is dolgoztak már a mostanihoz hasonló szerepkörben.