Újra feldolgozzák A Holló című filmet, már a főszereplő is megvan

2023.09.11. 17:33
A Lionsgate stúdió csütörtökön bejelentette, hogy jövőre érkezik az 1994-es kultfilm, A holló remake-je. A főszerepet nem más játssza majd, mint a – többek között – az Azból és a John Wick 4-ből ismert Bill Skarsgard.

Az eredeti film az egyedi, nyomasztó és sötét atmoszféra mellett azzal vált vérbeli kultfilmmé, hogy ebben nyújtotta élete utolsó alakítását Bruce Lee fia, Brandon.

A mindössze 28 éves színész – aki tökéletes választás volt a barátnője és saját halálát megbosszuló Eric Draven szerepére – ugyanis a film forgatása közben életét vesztette, amikor egy kellékként használt pisztoly elsült, és mint kiderült, éles lőszer volt benne. 

A holló története James O'Barr 1989-es, azonos című képregényének feldolgozása. Az első, a képregény hangulatát mesterien adaptáló film óta számos alkalommal előkerült egy esetleges remake terve, de eddig erősen kétséges volt, hogy valaha is elkészül. A produkció első lépései 2008-ban kezdődtek, de az idők során számos akadályba ütközött – ilyen többek között a megfelelő főszereplő kiválasztása.

Annyi most már biztos, hogy a forgatás befejeződött, és az új változat jövőre debütál a mozikban. A filmet Rupert Sanders jegyzi rendezőként, aki eddig még csak két mozifilmet rendezett – legutóbb a Páncélba zárt szellem élőszereplős változatát 2017-ben. Eric Draven szerepében a baljós tekintetű, zseniális Bill Skarsgardot (Az 1-2, Castle Rock, Barbár, John Wick 4) láthatjuk majd. Skarsgard mellett az énekes FKA twigs és az Utódlásból ismert Danny Huston is feltűnik a filmben.

Charlotte Koh, a Lionsgate munkatársának elmondása szerint az eredeti film iránti maximális tisztelet vezérelte a készítőket a remake elkészítésekor.

Tisztában vagyunk vele, mennyit jelent a Holló karaktere és az eredeti film a rajongóknak, és úgy hisszük, hogy az új film az eredeti film érzelmi világának és mitológiájának hiteles és zsigeri újraértelmezését kínálja majd a közönségnek. (...) Az eredeti film örökre nyomot hagyott a kultúránkon. Örülünk, hogy egy olyan új adaptációt hozhatunk el a mai közönség számára, amely tiszteletben tartja ezt az örökséget

– idézi Koh szavait a Loudwire.