Meryl Streep sosem forgat folytatásokat, de most kivételt tenne

2023.09.14. 16:13
Nem csak az Oscar-díjas Meryl Streep, de a többi sztár is szívesen folytatná a romantikus komédiát. Már csak egy jó forgatókönyvre várnak.

Az Oscar-díjas Meryl Streep szívesen visszatérne egy harmadik Mamma Mia! filmben, akár újjászületett Donnaként is – mondta el a színésznő egy interjúban.

Meryl Streep a Mamma mia című filmben
Meryl Streep a Mamma mia című filmben
Fotó: port.hu

A közelmúltban a Vogue-ban látott napvilágot egy kis összeállítás, amiben a Mamma Mia! musicalfilm egykori sztárjai, köztük Meryl Streep, Amanda Seyfried, Colin Firth, Pierce Brosnan, Dominic Cooper és Stellan Skarsgard meséltek az egykori produkcióról. Ekkor játszottak el egy harmadik film gondolatával – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

„Bármiben benne vagyok" – mondta Meryl Streep, de még hozzátette, hogy be kell ütemeznie egy kisebb térdműtétet a forgatás előtt, de ha olyan forgatókönyvvel állnak elő, ami felkelti az érdeklődését, abszolút benne van.

A 2008-ban bemutatott Mamma Mia! tíz évvel későbbi Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című folytatásában kiderült, hogy időközben a Streep által alakított Donna már meghalt, lánya Sophie (Amanda Seyfried) pedig anyja emlékére meg akarja nyitni egykori szállodáját. Miközben ezen fáradozik, egyre többet tud meg Donna múltjáról, és arról, hogyan ismerkedett meg a három férfivel, akiket Sophie apjának tekint.

A visszaemlékező jelenetekben a fiatal Donnát Lily James játssza. Streep csak a film végén tűnt fel. Judy Craymer, a film producere felidézte, hogy Donna halála miatt sok bírálatot kapott a rajongóktól a közösségi médiában, de erre a fordulatra azért volt szükség, mert bizonytalan volt, hogy Streep részt vesz-e a produkcióban, ugyanis híres arról, hogy nem forgat folytatásokat.

Amikor Streep mégis visszatért, hogy leforgassa a folytatásbeli jeleneteit, nagyon jól érezte magát a stábbal, és talán ez az élmény tette nyitottabbá egy újabb részre.

A színésznő már beszélt is Judy Craymerrel Donna visszatéréséről, és az ötletek között felmerült egy olyan szappanoperás fordulat is, amelyből kiderül, hogy nem is Donna halt meg, hanem az ikertestvére.

Mery Streep mellett azonban Amanda Seyfried, Colin Firth, Pierce Brosnan, Dominic Cooper és Stellan Skarsgard is leszögezte, hogy örömmel alakítanák újból szerepeiket, ha születne egy jó forgatókönyv. És Craymer is hangsúlyozta, hogy ha rajta múlna, már le is forgatták volna a harmadik epizódot, mert nagy az érdeklődés a nézők részéről – írta meg az MTI.  • Tippek
  • Biztosítás