Michael Caine visszavonul a színészettől

2023.09.20. 21:08
Visszavonul a színészkedéstől a 90 éves Michael Caine. A színész kijelentette, a hamarosan megjelenő A nagy szökevény című filmje volt az utolsó alakítása. Elmondása szerint hiába élvezte a forgatást, fizikailag már nagyon megviselte a munka.

Pár évvel ezelőtt már felröppent a hír, hogy Michael Caine visszavonul, azonban a színész akkor cáfolta a pletykákat. Most azonban a The Telegraphnak úgy nyilatkozott, valószínűleg a The Great Escaper – A nagy szökevény című filmjével fejezi be színészi pályafutását.

Nagyon boldog voltam, hogy megcsináltam. Egyszerűen imádtam Bernie karakterét, aki rendkívüli. A történetet pedig olyan gyönyörűen írták meg

– mondta a színész. Hozzátette, pár évvel ezelőtt már azt hitte, hogy ez a film sem készül el.

A Covid miatt három évig nem készítettem filmet, és akkor azt hittem, kész vagyok. Aztán mégis bevállaltam ezt a filmet, amely forgatásán csodálatosan éreztem magam

– mondta Caine. A színész ugyanakkor hozzátette, jelentős fizikai kihívásokat jelentett neki a munka.

Kilencvenéves vagyok, és nem tudok rendesen járni. Akárhogyan is nézzük, most már nyugdíjas vagyok

– mondta. A színész korábban arról is beszélt, hogy gerincproblémákkal küzd.

Az Oliver Parker által rendezett A nagy szökevény című film egy második világháborús brit veterán igaz történetén alapul, aki megszökik az idősek otthonából, hogy részt vegyen a D-nap (normandiai partraszállás) 70. évfordulójának ünnepségén Franciaországban.

A film főszereplője Michael Caine mellett Glenda Jackson, aki 2023 júniusában halt meg 87 éves korában, kilenc hónappal azután, hogy befejeződött a film forgatása.