Érdekes pletyka kering Robert de Niróról

2023.09.25. 11:36
Felröppent a hír, hogy egy Uber-reklám kedvéért a színész újra Travis Bickle bőrébe bújik. De mi az igazság?

Az elmúlt napokban több helyről is lehetett hallani, hogy Robert de Niro egy Uber-reklám kedvéért visszatér ikonikus szerepéhez, Martin Scorsese 1976-os Taxisofőrjéhez. A film forgatókönyvírója, Paul Schrader azonban egy szeptember 20-i Facebook-bejegyzésben tagadta a hírt, ugyanúgy, ahogy a színész ügynöke is – írja a Variety.

Az Uber egy közleményt adott ki, melyben megerősítette, hogy De Niro valóban szerepelni fog egy reklámjukban, amit az Egyesült Királyságban lehet majd látni a tévékben, de a promóciónak nincs köze a Taxisofőrhöz.

De Niro szóvivője, Stan Rosenfield elmondta, hogy a színész nem fogja feleleveníteni Travis Bickle karakterét a reklámban, és a híres Hozzám beszélsz? mondat sem fog elhangzani.

Taxisofőr hajdan négy Oscar-jelölést is kapott, köztük a legjobb film és a legjobb színész kategóriában. A közreműködőket a siker összekovácsolta, Paul Schrader forgatókönyvíró Scorsese mellett maradt a Dühöngő bika, A Krisztus utolsó megkísértése és A holtak útja című filmekben is.

Scorsese és De Niro 10. közös filmjét, a Megfojtott virágokat októberben mutatják be a magyar mozikban. A megtörtént eseményeket feldolgozó film az oszázs indiánok tragédiáját meséli el, akiket a földjükön talált olajért gyilkoltak meg. Robert de Niro mellett Leonardo DiCaprio és Lily Gladstone játsszák a főbb szerepeket.