A legdémonibb apáca halloweenkor tér vissza

2023.10.21. 07:26
A hollywoodi színészsztrájkok után már látszik a fény az alagút végén, ugyanis a filmipar így is fel tudott mutatni egy kasszasikerfilmet, Az apáca 2-t, ami ez idáig 258 millió dollárt kaszált. Október 27-től az HBO Maxon is láthatjuk.

A New Line Cinema Az apáca című filmjének második része (The Nun II) a színészsztrájkok által megrázott filmipar kevés őszi kasszasikerének egyike, október 27-én kerül fel az HBO Max filmjei közé – írja a Deadline

A Michael Chaves rendezésében készült folytatás a Démonok között univerzum mintegy 32,6 millió dollárral nyitott, és 

csütörtökig 84,4 millió dollárt ért el az amerikai jegypénztáraknál, világszerte pedig több mint 258 millió dollárt.

A film három egymást követő hétvégén uralta a kasszasikerlistákat, és visszavezette a Warner Brost a 2017-es sikereihez, amit az Az című Stephen King-filmnek köszönhetett: 123,4 millió dolláros nyitással és 328,8 millió dolláros zárással.

Az apáca 2 a fiatal Irene nővér (Taissa Farmiga) keresztes hadjáratát követi végig a baljós, gonosz Főnökasszony szelleme, azaz Valak ellen, aki elveszi a körülötte élő emberek lelkét. A film 1956 Franciaországában játszódik, és Az apáca történetvezetését követi: ott veszi fel a fonalat, amikor Maurice (Jonas Bloquet) megszállottá válik. Storm Reid is szerepel a filmben. 

A DÉMONOK KÖZÖTT UNIVERZUM (THE CONJURING) NYOLC FILMJE MINDEN IDŐK LEGNAGYOBB BEVÉTELT HOZÓ HORRORFRANCHISE-A 2,2 MILLIÁRD DOLLÁRRAL.

Az univerzum HBO Max sorozatát még az év eleji hollywoodi írósztrájk előtt bejelentették. A sorozat továbbra is Lorraine és Ed Warren (Vera Farmiga és Patrick Wilson) paranormális jelenségek utáni nyomozását öleli fel. 

Az apáca első része volt 2018-ban a valaha volt legnagyobb bevételt hozó Démonok között-film, 366 millió dolláros bevétellel.