Lenyűgöző számokat produkált az első hétvégéjén a Megfojtott virágok

2023.10.23. 17:17 Módosítva: 2023.10.23. 17:18
Martin Scorsese legújabb alkotása, a Megfojtott virágok lenyűgöző számokkal debütált: a hétvégén 23 millió dolláros bevételt gyűjtött össze Észak-Amerikában. A film 63 nemzetközi területről 21 millió dollárt hozott, így a globális összbevétel 44 millió dollárra rúgott.

A Megfojtott virágok annak ellenére is nagyot szólt a mozikban, hogy a főszereplők, Leonardo DiCaprio és Robert De Niro nem tudták népszerűsíteni a filmet a színészek sztrájkja miatt, de még a három és fél órás játékidő sem tántorította el a nézőket – írja a Variety.

A második helyezés ellenére ez Scorsese számára a 2010-es Viharsziget (41 millió dolláros kezdő bevétele) óta a legjobb kezdés, és a 2006-os A tégla (26,9 millió dolláros kezdő bevétel) után karrierje harmadik legjobbja.

Az első vetítéseken a várakozásoknak megfelelően az idősebb korosztály volt többségben, de sok fiatal is jegyet váltott, ugyanis a nézők 44 százaléka 30 év alatti volt.

A kritikák és a közönség pontszámai kiválóak. Leonardo DiCaprio és Robert De Niro pedig erős vonzerő a tengerentúlon

– mondta David A. Gross, aki a Franchise Entertainment Research nevű filmes tanácsadó céget vezeti. „A szájról szájra terjedő hírek, a sajtóvisszhang és az esetleges jelölések révén már most a film erős felfutása várható.”

A Megfojtott virágok azonban nem tudta utolérni az amerikai énekesnő, Taylor Swift The Eras Tour című koncertfilmjét, amely 31 millió dollárt hozott a hétvégén Észak-Amerikában. 

Ez az egyetlen koncertfilm a történelemben, amely két egymást követő hétvégén is az első helyen végzett, és ez az első, amely elérte a 100 millió dollárt az amerikai jegypénztáraknál.

A Megfojtott virágok című filmről szóló kritikánk ide kattintva olvasható el.