Most már biztos: érkezik a Harry Potter-sorozat, már azt is tudni, mikor

2024.02.23. 20:33
Elindultak az egyeztetések a Warner Bros. filmstúdió és J.K. Rowling, a Harry Potter-könyvek írója között. A felek az új sorozat részleteiről egyeztettek, amely két év múlva mutatkozik be az HBO Maxon.

A Warner Bros. filmstúdió tavaly jelentette be, hogy elindítja a Harry Potter-sorozat gyártását. A stúdió akkor annyit árult el, hogy minden egyes évad a Harry Potter-univerzum egy-egy könyvére koncentrál majd.

A Warner Bros. vezérigazgatója, David Zaslav most arról számolt be, hogy

a Harry Potter TÉVÉsorozat első része 2026-ban jelenik meg az HBO Maxon

– írta a Variety.

Zaslav azt is elárulta, néhány héttel ezelőtt Londonban volt az HBO Max tartalomfőnökeivel, Casey Bloysszal és Channing Dungey-vel, valamint a Warner Bros. Television elnökével, hogy találkozzanak J.K. Rowling íróval. 

Mindannyian nagyon örülünk, hogy újraindítjuk a Harry Potter-történetet. A beszélgetéseink J.K. Rowlinggal sikeresek voltak, és nem is lehetnénk izgatottabbak az előttünk álló feladatok miatt. Alig várjuk, hogy több évtized után új történeteket osszunk meg a rajongókkal szerte a világon

– nyilatkozta Zaslav. Hozzátette, a Harry Potter tévésorozat castingja egyelőre nem indult el, de a annyit elmondott, hogy teljesen új szereplőgárdával állnak elő.

J.K. Rowling szerepéről már korábban is lehetett tudni, hogy az ő kezében van az összes kreativitással és alkotással kapcsolatos kontroll, tehát vezető producerként vesz részt a forgatásokon. A Warner Bros. emellett tisztázta, hogy nem függ teljesen Rowlingtól, hiszen ők sem most kezdték a „Potter-bizniszt”.