Oscar-díjas rendező filmjének főszereplője lesz Tom Cruise

2024.02.24. 11:15
A The Hollywood Reporter értesülései szerint az Oscar-díjas filmrendező, Alejandro G. Iñárritu Tom Cruise főszereplésével forgatja következő filmjét.

A produkció megvalósításáról a Warner Bros. és a Legendary Pictures folytat tárgyalásokat. Alejandro G. Iñárritu legutóbb 2015-ben forgatott angol nyelvű filmet, A visszatérőt Leonardo DiCaprióval, amely globálisan több mint félmilliárd dolláros jegybevételt hozott, és három Oscar-díjat kapott – szúrta ki a Kultúra.hu a The Hollywood Reporter oldalán.

Új angol nyelvű filmje forgatókönyvét is Iñárritu írta Sabina Berman, Alexander Dinelaris és Nicolás Giacobone közreműködésével,

a film sztorijáról azonban egyelőre semmit nem hoztak nyilvánosságra.

Tom Cruise januárban kötött nem exkluzív szerződést a Warner Bros. filmstúdióval. A filmsztár és producer jelenleg a következő Mission: Impossible-epizódon dolgozik, és a Universal filmstúdió előkészület alatt álló, világűrben játszódó filmjében is játszik majd, amelyet Doug Liman rendez.

A Top Gun folytatása cseppet sem meglepő, hiszen a Top Gun: Maverick Cruise karrierjének legnagyobb bevételt hozó filmje lett, 1,49 milliárd dollárral. Az alkotás ráadásul tavaly egy Oscar-díjat nyert a legjobb hang kategóriában, valamint hat Oscar-jelölést zsebelt be, köztük a legjobb film kategóriában is.

Alejandro G. Iñárritutól – aki 2015-ben Birdman című alkotásáért a legjobb film és rendező Oscar-díját is elnyerte – a közönség legutóbb a Bardo, egy maroknyi igazság hamis krónikája című spanyol nyelvű filmet láthatta.

Tom Cruise-t 1990-ben a Született július 4-én, 1997-ben pedig a Jerry Maguire című filmért jelölték a legjobb színész Oscarjára, 2000-ben a Magnólia mellékszereplőjeként kapott nominációt, tavaly pedig a Top Gun: Maverick producereként lett Oscar-jelölt a legjobb film kategóriában.