Mellrákot diagnosztizáltak a Predator – A ragadozó sztárjánál

2024.03.14. 05:51
Olivia Munn amerikai színésznő elárulta, hogy már egy éve mellrákkal küzd, és azt is elmondta, hogy dupla masztektómián esett át.

A színésznő szerdán olyan képeket osztott meg magáról az Instagramon, amelyeken kórházi ruhában látható. Egy videót is posztolt, amelyen zokogva fekszik a kórházi ágyon, miközben egy egészségügyi szakember látszólag vigasztalja őt, írja a TMZ.

Munn, aki az X-Men: Apokalipszis és a Predator – A ragadozó című filmekből is ismert, egy szöveget is megosztott, amelyben részletekbe bocsátkozott. Elmondta, hogy egy ideig titokban tartotta ezt a dolgot.

A színésznőnél 2023 áprilisában diagnosztizáltak mellrákot, miután egy orvos úgy döntött, kiszámítja az úgynevezett mellrák-kockázatértékelési pontszámát. Elmondása szerint a diagnózis óta négy műtéten esett át, ezek miatt rengeteg időt kellett a kórházban töltenie.

Munn azt állítja, hogy 2023 februárjában a nővérével együtt elvégeztetett egy genetikai tesztet, amely a rákos génekre, köztük a BRCA-ra is ellenőrzi az embert – az negatív lett. Rutin mammográfián is részt vett, amely szintén nem mutatott bajt, de a nőgyógyásza további vizsgálatokat javasolt a kora és a családi kórtörténete miatt.

Olivia az orvosának tulajdonítja, hogy életben maradt, miután a szakorvos megállapította, hogy Luminal B rákja van. Munn egy hónappal később kettős masztektómiára ment, és most arra bátorítja a többi nőt, hogy ugyanúgy menjenek el az orvosukhoz, mint ahogy ő tette, mert szerinte ez akár az életüket is megmentheti.