Autóbalesetben meghalt az ausztrálok filmes ikonja

2024.03.15. 11:11
85 éves korában, autóbalesetben meghalt Grant Page ausztrál kaszkadőr, aki az 1970-es és 1980-as években volt a legaktívabb a filmiparban.

A leghíresebb film, amelynek Page-hez köze volt – mint vezető kaszkadőr és kaszkadőrkoordinátor – az 1979-es Mad Max volt.

A film számos legendás kaszkadőrmutatványát ő hajtotta végre. A forgatás alatt egyáltalán nem kímélte magát, egy ízben a film főszereplőnőjével együtt kórházba került, miután nekiütköztek egy nagy méretű félpótkocsinak. A baleset következtében mindketten combcsonttörést és többszörös törést szenvedtek.

Az adelaide-i születésű Page rengeteg forgatáson megfordult, a kaszkadőrszakmán belül igazi nagyágyúnak számított. Volt olyan, hogy szó szerint felgyulladt, miközben forogtak a kamerák. A beszámolók szerint a szabadidejében is mindig vakmerőn viselkedett, adrenalinfröccs-függő volt.

A The Sun azt írta, hogy Page egyedül ült a kocsijában, amikor egy fának ütközött. A mentők perceken belül kiértek a baleset helyszínére, de már nem tudták megmenteni a filmes ikon életét.

Fia, a 49 éves Leroy „legendaként” jellemezte apját, és elmondta, hogy az idős férfi napjainkban is filmes projekteken dolgozott. „Nagyon boldog és motivált volt a baleset előtt” – tette hozzá Leroy.

Page a volt feleségét, a korábbi élettársát és négy fiát (Leroy, Adrian, Jeremy és Gulliver) hagyta hátra.