Rekordbevételnél jár a Dűne folytatása

2024.03.18. 13:18
A Dűne: Második rész, úgy tűnik, világszerte letarolta a mozikat, de most szerencsésebben időzítették Frank Herbert regényének adaptációját, mint három éve. Akkor egyszerre jelent meg a mozivásznon és a streaming kínálatában is, ami érthető módon némileg csökkentette a mozik bevételét.

Denis Villeneuve rendező tudományos-fantasztikus meséje 494,7 millió dollár bevételnél tart világszerte, ebből 208 millió dollárt Észak-Amerikában kaszált, 289,4 millió dollárt pedig nemzetközi szinten. Az 500 millió dolláros határ biztos meglesz a héten, ez az összeg igen ritka a mozipénztáraknál – olvashatjuk a Varietyn.

Bár még csak az év harmadik hónapjában vagyunk, de a Dűne: Második rész egyelőre az idei rekorder, és még csak nemrég kezdték vetíteni, a szárnyalása korántsem ért véget. Tíz nap után a második rész már felülmúlta az első film teljes bevételét, de ennek az is a magyarázata, hogy az első, 2021-es filmet egyszerre mutatták be a mozikban és az HBO Maxon, így a mozis jegyeladásokat lenyomta a streaming.

A Dűne: Második rész Kínában 36 millió dollárnál tart, az Egyesült Királyságban 32,8 millió dollárt hozott, Németországban 25 millió dollárt, Franciaországban 24,9 millió dollárt és Ausztráliában 15,6 millió dollárt ért el.

A Warner Bros. és a Legendary Entertainment közösen készítette el a második részt, a gyártás 190 millió dollárba került, és még nagyjából 100 millió dollár volt a globális reklám és népszerűsítés.

Frank Herbert 1965-ös kultregényében a főszereplő Timothée Chalamet, de az első részben felbukkanó Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin és Stellan Skarsgard mellé az új Dűnébe becsatlakozott Austin Butler, Florence Pugh és Christopher Walken is.