Hivatalosan is készül a Dűne 3

2024.04.06. 14:42
A Dűne második részének sikere után nem volt nagy kérdés, hogy lesz-e belőle még egy folytatás, az már viszont igen, hogy Denis Villeneuve fogja-e rendezni. Nagyon úgy tűnik, hogy igen, ugyanis a Legendaryvel sikerült megegyezniük a harmadik részről. Emellett a kanadai rendező egy nukleáris háborút elképzelő bestseller alapján is készít egy filmet, tehát unatkozni nem fog egy ideig.

A Dűne: Második rész után Denis Villeneuve rendező megtalálhatta következő projektjét. A kanadai filmes tárgyalásokat folytat a Legendaryvel Annie Jacobsen Pulitzer-díjra esélyes Nuclear War: A Scenario című művének adaptációjáról – tudta meg a Variety. A Legendary azt is megerősítette, hogy Villeneuve-vel egy harmadik Dűne-film fejlesztésén dolgozik.

Dűne: Második rész még mindig kaszál a kasszáknál, világszerte már 630 millió dollárt gyűjtött össze. A Timothée Chalamet, Zendaya és számos más hollywoodi A listás színész főszereplésével készült folytatás jelenleg a 2024-es év legnagyobb bevételt hozó filmje. A sci-fiben a Chalamet által alakított Paul Atreides elfoglalja helyét a megjövendölt kiválasztottként, és bosszút áll azokon, akik elpusztították a családját. Villeneuve első, 2021-ben bemutatott Dűne-filmje világszerte 402 millió dolláros bevételt hozott.

A Legendary opciós jogot szerzett Jacobsen könyvének játékfilmes jogaira, Villeneuve jelenleg tárgyalásokat folytat a stúdióval a produceri, forgatókönyvírói és/vagy rendezői feladatok ellátásáról. Produceri partnere, Tanya Lapointe szintén részt venne a projektben.

A március 26-án megjelent Jacobsen-könyv „egy forgatókönyvet vizsgál arról, hogy mi történne egy nukleáris háború esetén, többtucatnyi exkluzív új interjú alapján, amelyek olyan katonai és civil szakértőkkel készültek, akik a fegyvereket építették volna; akik be lettek volna avatva a választervekbe; és akik felelősek lettek volna a döntésekért, ha azokat meg kellett volna hozni”.

Jacobsen további könyvei közé tartozik az 51-es körzetA Gemkapocs művelet, A Pentagon agya, a Jelenségek és a Lepd meg, öld meg, tűnj el. Televíziós íróként és producerként többek között a Tom Clancy’s Jack Ryan című sorozatot jegyzi.