Rasszista megjegyzések miatt került veszélybe Tom Holland szerepe

GettyImages-1925911646
2024.04.08. 12:34
Vélhetően nem alszik nyugodtan a napokban a Pókember szerepében világhírnévre szert tevő Tom Holland, a színész ugyanis hamarosan a Rómeó és Júlia című színdarabban lesz látható – már ha végül sikerül színpadra vinni. A produkcióban ugyanis ezúttal egy színes bőrű nő alakítja majd Júliát a tervek szerint, ez azonban kiverte a biztosítékot a közönség egy részénél, és rasszista üzeneteket címeztek a karaktert eljátszó Francesca Amewudah-Riversnek. A történtek miatt az előadás is veszélybe kerülhet.

Hiába várja nagy lelkesedéssel a bejelentés óta a Rómeó és Júlia című Shakespeare-örökzöld bemutatását a londoni West End közönsége, a stábnak előre nem várt problémákkal kell szembenéznie. A szereplőgárda bemutatását követően ugyanis temérdek rasszista megjegyzés érkezett a színdarab közösségi oldalára, ami miatt most a rendező Jamie Lloyd is hangot emelt.  

A szakember még pénteken adott ki egy nyilatkozatot, amelyben mélységesen elítélte a faji megkülönböztetést és a támadásokat, amelyek a társulatuk egy meg nem nevezett tagjára irányultak. 

Ennek véget kell vetni. Egy figyelemre méltó művészcsoporttal dolgozunk. Ragaszkodunk ahhoz, hogy szabadon végezhessék a munkájukat anélkül, hogy online zaklatással szembesülnének. 

Továbbra is mindenáron támogatni és védeni fogunk mindenkit. Semmilyen visszaélést nem tolerálunk. A megfélemlítésnek és zaklatásnak nincs helye sem iparágunkban, sem tágabb közösségeinkben

– emeli ki a bejegyzésben.

A közönség felháborodását az váltotta ki, hogy a korábban mindig fehérként ábrázolt Júliát ezúttal a színes bőrű Francesca Amewudah-Rivers alakítja majd, ami sokak tetszését nem nyerte el – ez persze nem ok, és senkit sem jogosít fel arra, hogy támadásokat indítson az illető irányába.

A bennfentesek szerint a történtek miatt az is felmerült, hogy a Pókemberként megismert Tom Holland főszereplésével készülő darab próbáit felfüggesztik, előadásait pedig későbbi időpontra halasztják, egyelőre azonban erről nem érkezett hivatalos információ. 

Az előadás premierje a tervek szerint május 23-án lesz a londoni Duke of York’s Theatre-ben, és egészen augusztusig lesz látható. Tom Holland és Francesca Amewudah-Rivers mellett Freema Agyeman, Michael Balogun, Tomiwa Edun, Mia Jerome, Daniel Quinn-Toye és Ray Sesay is feltűnik majd. Már ha tényleg folytatják a munkát…

(Borítókép: Gilbert Flores / Getty Images)