Woody Allennek elege van a filmiparból, lehet, hogy nem rendez többé

GettyImages-1683223987
2024.04.08. 07:23
Woody Allen azt mondta, kiábrándult a filmművészetből, és elképzelhetőnek tartja, hogy a 2023-ban megjelent Coup De Chance című rendezése volt az utolsó filmje.

Woody Allen az AirMailnek adott interjújában beszélt a filmipar jelenlegi helyzetéről, miközben 50. nagyjátékfilmjét, a Coup de Chance-t népszerűsítette.

A rendező többek között azt is elárulta, hogy rendszerint nem érdekli filmjeinek forgalmazása, mivel személy szerint „továbblép”, miután befejezte a végleges változatot.

A filmes iparág meglátása szerint rossz irányba változott. A filmek bemutatásának metódusát példának hozva felidézte, hogy annak idején az Annie Hall egy évig ugrált moziról mozira, ami sokkal jobb módszer volt, mint ahogy ma futtatják a filmeket.

Woody Allen kijelentette: nem könyörög soha többé pénzért, hogy új filmet csinálhasson; ha valaki azt akarja, hogy rendezzen, neki kell őt megkeresni a pénzzel – idézi az interjúban elhangzottakat a TMZ.

Borítókép: Woody Allen a Coup de Chance című film fotókiállításán a Cinema Quattro Fontane moziban 2023. szeptember 15-én Rómában (Fotó: Ernesto Ruscio / Getty Images)