Bejelentették Steven Spielberg ufós sci-fijének megjelenését

2024.05.24. 13:30
Steven Spielberg legendás rendező a Universal Filmstúdióval forgatja következő filmjét, egy újabb sci-fit, amelynek bemutatását 2026 májusára tűzték ki. A forgatókönyvet David Koepp írja, akihez olyan híres alkotások köthetőek, mint a Jurassic Park vagy a Világok háborúja. A titkolózás olyannyira nagy, hogy egyelőre a film címét sem fedték fel a nyilvánosság előtt.

Bejelentették Steven Spielberg földönkívüliekről szóló sci-fijét. A forgatókönyvet David Koepp írja, aki olyan híres alkotásokhoz jegyezte a nevét, mint a Jurassic Park, Mission: Impossible vagy a Világok háborúja – számolt be róla a Variety.

A filmnek egyelőre nem árulták el a címét, így a földönkívüliekről szóló alapsztorin túl nem világos, hogy pontosan miről szól majd az alkotás.

A Universal és az Amblin Entertainment produkciójának producere Kristie Macosko Krieger, aki Spielberg A Fabelman család és West Side Story című filmjein is dolgozott.

Hollywood legsikeresebb filmese olyan nagy nyári kasszasikereket rendezett, mint A cápa, az E. T. – A földönkívüli vagy az Indiana Jones-sorozat és a Jurassic Park. Az amerikai filmakadémia pedig két alkotását, a Schindler listáját és a Ryan közlegény megmentését is rendezői Oscarral jutalmazta.

A Fabelman család és a West Side Story című legutóbbi filmjei is több Oscar-jelölést kaptak, de nem lettek kasszasikerek. A Variety csütörtökön megjelent cikke szerint a 2026-os ufós filmmel Spielberg visszaszerezheti a nyári kasszasikerek királyának koronáját.