Maya Hawke nepotizmusról beszélt, és elismerte: a neve nagyban segíti karrierjét

2024.06.03. 18:27
Szerinte biztos, hogy Tarantino a neve miatt választotta ki a Volt egyszer egy Hollywoodban első komolyabb szerepére.

Nepo babynek nevezik azokat a gyerekeket, akik szüleik, rokonaik miatt jutnak előnyökhöz. Nepotizmus, ismerjük. Most Ethan Hawke és Uma Thurman lánya, Maya Hawke ismerte be, hogy igen, a Hawke név nem kicsit támogatta karrierje elején.

Hawke a The Times-nak nyilatkozva azt mondta, hogy sokszor csak a neve miatt választották ki egy-egy szerepre, de hozzátette: 

mit ért volna azzal, ha visszautasítja, noha tudja, hogy nem saját érdemei miatt történik?

Mint mondta, amikor elindult a pályán, két választása volt: vagy nevet változtat, megműtteti az orrát és elkezd castingokra járni, vagy elfogadja, hogy a neve miatt sikeres. Ő, mivel egy kicsit kényelmes és lusta, a második utat választotta. Bár sokan viccelődtek ezen és gúnyolták, de nem érdekelte. Mint mondja, szerencsés helyzetben van, mert a szüleivel őszinte és nyílt a kapcsolata, és ez mindent felülír.

Első nagy szerepe Quentin Tarantino 2019-es Volt egyszer egy Hollywoodjában volt. Akkor még úgy nyilatkozott róla:

Az ügynökeimen keresztül hívtak a projekthez. De egy próbafelvételt kellett csinálni, amt apámmal fel is vettünk a szobámban. Elküldtük Quentinnek, aki visszahívott.

Maya Hawke korábban azt mondta, ügyes volt, és ezért választotta őt Tarantino, emiatt sokan kinevették.

Most pontosított és beismerte: 100 százalék, hogy csak azért kapta meg. Mint felidézte, a nepotizmus komoly szerepet játszott a sikerben, de igazából korábban sem gondolta, hogy csak saját érdemei miatt kapott szerepet, és ezt nem is akarta sugallni sem.

Az utóbbi időben egyre többet beszélnek a nepo babykről Hollywoodban, és a kifejezést főleg nőkre használják, pejoratív értelemben. Korábban több híresség is megszólalt az üggyel kapcsolatban, például Lily Allen, Keith Allen brit színész lánya, aki azt hangsúlyozta, a testvérét, Alfie-t nem nevezik nepo babynek, csak őt. Mintha lenne itt (is) valami megkülönböztetés a férfiak és nők között, és csak a nőknél számítana, hogy honnan jöttek, minek köszönhetik sikereiket.