Evangeline Lilly visszavonul, hátrahagyja Hollywoodot

2024.06.05. 11:30
A Lost, A hobbit-filmek és A Hangya-filmsorozat sztárja, Evangeline Lilly úgy döntött, visszavonul. Noha nem vetette el annak lehetőségét, hogy egy nap visszatérjen még Hollywoodba, jelenleg azt látja leghelyesebbnek, ha maga mögött hagyja a csillagok városát és a széles vásznakat.

A színésznőtől, aki még a Lost című sorozatban játszott szerepével, Kate Austen karakterével vált híressé, 2006-ban megkérdezték, hol látja magát tíz év múlva. Erre akkor azt felelte, hogy nyugdíjba vonulva, családja körében, szabadidejében pedig írni szeretne, és arra ösztönözni másokat, hogy humanitárius életmódot folytassanak. Noha 2016-ban ez még nem sikerült, 2024-re, úgy fest, megteszi az első lépést.

Ahogy arra a Variety is felhívta a figyelmet, a színésznő egy Instagram-posztban osztotta meg a korábbi videót, és írta hozzá aktuális gondolatait.

Ma tele vagyok örömmel és elégedettséggel, ahogy megélem korábbi víziómat. Dicsőség Istennek, nagyon hálás vagyok az áldásaiért. A kézenfekvőnek tűnő úttól (gazdagság és hírnév) eltávolodni néha ijesztő lehet, de amikor belépsz a dharmádba, a félelmet kiteljesedés váltja fel. Lehet, hogy egy nap visszatérek Hollywoodba, de egyelőre idetartozom

– fogalmazott a színésznő. 

Amit eltervezett

A bejelentéssel kapcsolatban a Variety megkereste a színésznőt, akiknek Evangeline Lilly a következőt nyilatkozta:

Valójában már három éve szüneteltem színészként (mióta befejeztem a Kvantumániát). Ez a show-bizniszen kívüli időszak a kiteljesedés és az öröm stabil érzését adta számomra. Akár holnap is visszatérhetek, vagy két év múlva, vagy talán soha, de jelenleg nem dolgozom aktívan az iparban, és nincs szerződéses kötelezettségem sem senki felé. Az időmet a humanitárius munkámnak és az írásnak szentelem.

Evangeline Lilly a Lost című sorozattal vált ismertté, amelyben 2004-től 2010-ig szerepelt – alakításáért Golden Globe-díjra is jelölték. Emellett szintén ismert olyan szerepeiről, mint A Hangya és a Darázs című Marvel-film, amiből utóbbi címszerepet játszotta. Ezek mellett Peter Jackson A hobbit-trilógiájának második és harmadik részében is feltűnt, ahol Taurielt alakította.

A művésznő mindig megválogatta szerepeit,

és ritkán ment bele olyan munkákba, amelyekben nem érezte komfortosan magát – ezért sem meglepő tőle a mostani döntés. Korábban olyan filmszerepekre mondott nemet, mint a Wonder Woman, de Hugh Jackmant is visszautasította, amikor azzal kereste meg, hogy volna-e kedve egy X-Men-filmben játszani.