A Netflixen tér vissza a Peaky Blinders-film

2024.06.05. 14:03
Régóta váratott magára az apránként kiszivárgó információk közepette, amelyeket ugyan soha nem erősítettek meg teljesen, de a Shelby család rajongói most már felhőtlenül örülhetnek, mivel a Peaky Blinders-film hivatalosan is sínen van.

A Netflix zöld utat adott a játékfilmnek, amelyben az Oscar-díjas Cillian Murphy visszatér a birminghami banda vezetője, Tommy Shelby ikonikus szerepében.

Az egyelőre cím nélküli filmet az a Tom Harper rendezi, aki a sorozat első évadának második felét irányította.

A forgatás még idén elkezdődik a Peaky Blinders alkotója, Steven Knight forgatókönyve alapján. A producerek Caryn Mandabach, Knight, Murphy és Guy Heeley. Az executive producerek között Harper, David Kosse, Jamie Glazebrook, Andrew Warren és David Mason is szerepel. A játékfilm a BBC Filmmel közösen készül majd.

Steven Knight márciusban azt mondta a Birmingham Worldnek, hogy a film Cillian Murphyvel a fedélzeten folytatódik; korábban a Deadline-nak is beszélt róla, hogy a film létre fog jönni. Azonban mégis ez az első hivatalos megerősítése a filmnek.

A cselekmény részleteit és a további szereposztást egyelőre titokban tartják, bár Knight korábban azt mondta a Deadline-nak, hogy a film története a második világháború idején játszódna.

Úgy tűnik, Tommy Shelby nem végzett velem... Nagyon örömteli, hogy újra együtt dolgozhatok Steven Knighttal és Tom Harperrel a Peaky Blinders filmváltozatán

– mondta a Deadline-nak a 48 éves ír színész. 

Tom Harper elmondta, hogy amikor több mint 10 évvel ezelőtt először rendezte a Peaky Blinderst, még nem tudták, mi lesz a sorozatból. Abban azonban biztosak voltak, hogy a szereplőknek és az írásnak van valami olyan ereje, ami robbanásszerűen hathat. „A Peaky Blinders mindig is egy családról szóló történet volt – ezért hihetetlenül izgalmas, hogy újra együtt dolgozhatunk Steve-vel és Cilliannal, hogy a Netflixen keresztül eljuttassuk a filmet a világnak.” 

Knight hozzátette: „Őszintén izgatott vagyok, hogy ez a film hamarosan létrejön. Ez egy kirobbanó fejezet lesz a Peaky Blinders történetében. Nincs megállás. Teljes mértékben Peaky Blinders a háborúban.”

A Peaky Blinders (magyarul Birmingham bandája) című sorozat 2013-ban indult, és hat évadon keresztül futott, majd 2022-ben véget ért. 

Mielőtt márciusban elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat Christopher Nolan Oppenheimer című filmjéért, Cilian Murphy szerepelt és producere volt a Small Things Like These című filmnek, amely az idei Berlini Filmfesztivált nyitotta. Ezzel párhuzamosan Alan Moloneyval közösen elindította Big Things Films nevű produkciós cégét. Jelenleg a Max Porter Shy című könyve alapján készült Steve című filmet forgatja, amelyet Murphy és Moloney a Big Things keretében készít a Netflix számára.

Nemrég szerződött le a Blood Runs Coal című filmre is, amely Mark A Bradley Joseph Yablonski szakszervezeti vezető meggyilkolásáról szóló könyvén alapul, és amelyet az Oppenheimer stúdió Universal előzetesen megvásárolt.