Ezeket a filmeket szerették a magyarok a leginkább az idén

2024.06.25. 14:05

A Magyar Filmadatbázis adatai alapján a magyarok kedvence 2024 első félévében az Agymanók 2. volt. A top 10-es lista második helyén a Dűne 2. áll, harmadik a Kung Fu Panda 4., negyedik a Furiosa: A Mad Max Saga, az ötödik pedig a Bad Boys: Mindent vagy többet lett.

Az első hat helyen franchise-ok és folytatások végeztek, a három dobogósból pedig kettő animáció. Egyedül a Dűne 2. hozott itthon egymilliárd forintnál is nagyobb bevételt. Magyar film nem került fel a listára – de a Lefkovicsék gyászolnak rendkívül pozitív értékeléseket kapott – derült ki a MAFAB közleményéből.

A MAFAB 10-es listája az oldalon az elmúlt fél év alatt több millió látogatói felkeresés, sok ezer értékelés és a jegyeladási eredmények súlyozása alapján állt össze. Feltétel az volt, hogy az adott film legalább 100 millió forint bevétellel bírjon.

A magyarok kedvence az év első felében az Agymanók 2. volt, 99 százalékos értékeléssel. A Disney és a Pixar új filmjében visszatérünk Riley fejébe, aki immár tinédzser. A Főhadiszállás komoly átalakításokon esik át, hogy új érzelmek kaphassanak helyet benne.

A második legjobbnak tartott film 80 százalékos értékeléssel a látnoki erejű Denis Villeneuve rendezésében a Dűne 2. lett, bevételek szempontjából azonban ez a film viszi a prímet 419 ezer eladott jeggyel.

Harmadik helyen végzett 81 százalékos tetszési indexszel a Kung Fu Panda 4. Negyedik lett 83 százalékkal a Furiosa: A Mad Max Saga. Az ötödik helyen a Bad Boys: Mindent vagy többet áll 80 százalékkal, míg a hatodik helyen a Majmok bolygója: A birodalom végzett.

A hetedik A kaszkadőr című akcióvígjáték lett Ryan Goslinggal a főszerepben. Ezt követi a nyolcadik helyen A méhész, míg a kilencedik helyet a Képzeletbeli barátok zsebelhette be. A tízes ranglistát a Godzilla x Kong zárja.