A Wednesday 2. évada lesz a valaha készült „legnagyobb produkció” Írországban

2024.07.03. 08:29 Módosítva: 2024.07.03. 08:29
Már javában forog a 2022-ben bemutatott Wednesday című netflixes sorozat második évada, ami a valaha készült „legnagyobb produkció” lesz Írországban.

A Netflix sikersorozata, a Wednesday – amelyet az MGM Television gyárt – 2023-ban vált bombasikerré. Az első évad (amelyet Romániában forgattak) több mint 250 millió megtekintést hozott, és négy Emmy-díjat nyert el. 2023 végén derült ki, hogy a második évadot az írországi Wicklow megyében forgatják – írja a Variety.

Írország állami filmes ügynöksége, a Screen Ireland számára – amely 1993-as újraindítása óta számtalan nagyszabású filmet és tévéműsort, köztük a Star Wars: Az ébredő Erő című filmet is segített megalkotni –

Wednesday a költségvetés tekintetében az országban forgatott eddigi legnagyobb produkció lesz. 

A hír megünneplésére Simon Harris ír miniszterelnök meglátogatta a forgatás helyszínét, ahol találkozott a sorozat rendezőjével, Tim Burtonnel, valamint a többi, produkción dolgozó ír alkotóval. 

Örömmel látom, hogy Írországot továbbra is olyan sorozatok és filmek forgatásának helyszínéül választják, amelyek támogatják gazdaságunkat, munkahelyeket teremtenek, bemutatják kreatív tehetségeinket és népszerűsítik országunkat a világ színpadán

– nyilatkozta Simon Harris.

Anna Mallett, a Netflix EMEA régióért felelős alelnöke elmondta, hogy az elmúlt években jelentős összegeket fektettek bele az Írországban készült produkciókba. Ilyen volt például a Vikingek: Valhalla, a The Siege of Jadotville vagy a Bodkin.

„Írország már régóta otthont ad az MGM Television produkcióinak (...). Az írországi erőforrásokat elsőrangúnak találtuk, hihetetlenül képzettek a szakemberek, akik segítenek életre kelteni a produkcióinkat” – mondta Lindsay Sloane, az MGM Television vezetője.