Óriási bukás Kevin Costner westernje, elhalasztják a második rész bemutatását

GettyImages-2153655077
2024.07.11. 17:11
Nem fogadta jól a közönség Kevin Costner új filmjét, a Horizont: Egy amerikai eposz című westernt, így a második rész augusztusi bemutatójának elhalasztása mellett döntöttek a készítők. Vélhetően ugyan hamarosan új dátumot tűznek ki, a kétszeres Oscar-díjas rendező, színész nincsen egyszerű helyzetben, ugyanis amellett, hogy már 100 millió dollárt beleöltek a filmbe, ő maga mindeddig 39 millióval támogatta a produkció elkészülését, ami mellett a 25 millió dolláros eddigi bevétel jócskán eltörpül.

Korántsem hozott átütő sikert a Kevin Costner rendezésében és főszereplésével készült westernfilm, a Horizont: Egy amerikai eposz, amelyről láthatóan nem csak a kritikusok, de a moziba járók sem voltak jó véleménnyel.

Legalábbis a számok mindenképpen ezt mutatják, ugyanis a film a gigantikus kiadások ellenére mindeddig alig 25 milliót termelt vissza a pénztáraknál világszerte. Így nemhogy nem hozott nyereséget, de óriásit buktak a készítők a filmen – írja a The Guardian

Ráadásul emiatt a bemutatásra váró második rész jövője szintén kérdésessé vált, ugyanis a rossz fogadtatás miatt elhalasztották annak augusztusi premierjét. Az első filmet májusban a cannes-i filmfesztiválon mutatták be negatív kritikák mellett, és csupán 48 százalékos értékelést kapott a Rotten Tomatoes oldalán – ennek fényében ez a lépés nem is annyira meglepő...

Ráadásul a két film összesen 100 millió dolláros költséget jelent, és miután az első világszerte kevesebb mint 25 millió dollárt hozott, sok reményre nincs oka a készítőknek. Ahogyan a projektért odáig lévő Kevin Costnernek sem, akit olyannyira elrabolt a westernéletérzés, hogy nem volt rest, és 39 millió dollárt tett bele a filmekbe. Így nemcsak a stúdió, hanem a kétszeres Oscar-díjas amerikai filmrendező, színész is nagyot bukhat, ha nem történik valami elképesztő fordulat.

A filmről írt kritikánkat az alábbi linken tudja elolvasni. Aki mégis kedvet kapna, és kisegítené a bajban lévő filmeseket, annak itt egy kis ízelítő a filmből: 

(Borítókép: Kevin Costner a Horizont: Egy amerikai eposz bemutatóján Cannes-ban. Fotó: Lionel Hahn / Getty Images Hungary)