Visszatér a 24, új filmet készítenek a népszerű sorozathoz

2024.07.19. 06:44
A 2000-es évek egyik legnépszerűbb és legsikeresebb akció/drámasorozata, a 24 visszatér, egy mozifilm erejéig legalábbis mindenképpen. Arról ugyan még nincs szó, hogy Kiefer Sutherland is visszatérne Jack Bauer ikonikus szerepéhez, viszont a film már preprodukciós fázisban van, így az Imagine Entertainment társalapítója beszélt arról, hogy a 20th Century Sutidos már javában dolgozik a visszatérésen.

A népszerű 24 című tévésorozat filmadaptációja a 20th Century Studiosnál már a korai stádiumban van – árulták el a Variety forrásai. Az Imagine Entertainment társalapítója, Brian Grazer júniusban az MSNBC Squawk Box című műsorában már beszélt a készülőfélben lévő projektről.

Az Imagine mindig is abban a zónában mozgott, ahol nagy az esélye annak, hogy sikeres lesz a mozikban. Ez nagyszerű számunkra, mert 30 év alatt több mint 100 különböző terméket és márkát építettünk fel, legyen az a Backdraft, amit ma fogok megcsinálni Glen Powell-lel, vagy legyen az a 24, egy film, amit nagyon érdekes módon fogunk megcsinálni a Disney-vel és a Foxszal

– mondta. Grazer arról is beszélt, hogy Hollywood jelenleg a „már bevált, magas szintű ismertséggel rendelkező” IP-t választja, és hozzátette, hogy „ezek a 90-es évek végi és 2000-es évekbeli formátumok nagyon fontossá váltak, mert a streamingszolgáltatók vagy a stúdiók most még inkább kockázatkerülők”.

A Joel Surnow és Robert Cochran által a Fox számára készített 24 eredetileg 2001 és 2014 között kilenc évadon át futott (bár a kilencedikben már nem Sutherland játszotta a főszerepet és nem is lett túl sikeres), és 2008-ban Megváltás címmel egész estés film is készült belőle. Kiefer Sutherland alakította Jack Bauert, az amerikai kormány fiktív „Terrorelhárító Egységének” (CTU) ügynökét. Minden évad 24 órát ábrázolt, valós időben, 24 részen keresztül.

A sorozat 68 Emmy-jelölést kapott a futása alatt, és 20 győzelmet aratott, köztük a legjobb drámasorozatét és Sutherland főszereplését is díjazták 2006-ban.

Ebben a korai szakaszban még nem állnak rendelkezésre a cselekmény részletei, és még nincs hír arról, hogy Sutherland visszatér-e a filmhez. A 20th Century nem kívánt nyilatkozni ezekben a témákban.