Megérkezett a Deadpool & Rozsomák végső előzetese, két hatalmas meglepetéssel

2024.07.21. 07:52 Módosítva: 2024.07.21. 09:17
Már csak pár nap, és a mozikba kerül a Marvel idei egyetlen szuperhősfilmje, amitől kvázi a megváltást várják az utóbbi évek harmatos teljesítménye után. A Deadpool & Rozsomák végső előzetese pedig megmutatja, hogy mekkora csavarokra számíthatnak a rajongók, hiszen a trailereket az MCU feje, Kevin Feige szerint csak a film első egyharmadából vágták össze, tehát valószínűleg olyan cameók lesznek, amelyektől leesik majd az állunk. Egyet már ebben a trailerben is ellőnek.

Megérkezett a harmadik és egyben utolsó Deadpool & Rozsomák-trailer, amelyben Dafne Keen is visszatér mint a Loganben megismert X-23-as mutáns. A másik nagy szenzáció, hogy végre teljes valójában megjelenik a maszkos Lady Deadpool is – írta meg a Deadline

Részlet a Deadpool és Rozsomák című filmből
Részlet a Deadpool és Rozsomák című filmből
Fotó: IMDb

„Régóta vártam erre a közös csapatásra” – mondja Ryan Reynolds címszereplője Hugh Jackman Rozsomákjának a videó elején, miközben Madonna Like a Prayerére Deadpool vigasztalja Hugh Jackman karakterét, mondván, ő tudja, hogyan kell megmenteni azt a kilenc embert, akik Deadpool egész világát jelentik.

Az én világomban téged nagyra tartanak. X-Man voltál. Lóf*szt, te voltál az X-Man. Rozsomák. Az én világomban ő hős volt

– mondja Wade, de Rozsomák nemigen ért vele egyet. „Na ja, az enyémben sz*rt se' ér” – mondja Jackman, miközben a fiatal Laura (Dafne Keen) gyászolja az apját James Mangold Logan című filmjéből. Ez volt Keen debütálása X-23-ként 2017-ben.

A következő jelenet viszont egészen mást jelent a magyar és az eredeti előzetesben, mert amíg az eredetiben Rozsomák arról beszél, hogy Laura a „rossz embert találta meg”, mire az X-23-as azt válaszolja, hogy „mindig is rossz voltál, aztán már nem”. Ezzel szemben a magyar fordításban az szerepel, hogy Jackman karaktere a „nem én vagyok a te embered” sorral kezdi a párbeszédet, mire Dafne Keen azt mondja:

ahogy senkié sem. És mindenkié.

Keen visszatérése egyébként, valamint a félig eltemetett 20th Century Fox-logó a trailer egyik első felvételén, amikor Deadpool szembeszáll Rozsomákkal, jelzi a változásokat, amelyek a Disney felvásárlása óta történtek a stúdióban, amely eredetileg a Logant készítette.

A legnagyobb felhördülést a magyar változattal kapcsolatban az jelentette, hogy Hugh Jackmant nem az a Sinkovits-Vitay András szinkronizálja, aki az elmúlt 24 évben 8 képregényfilmben és rajzfilmben  szinkronizálta a karmos mutánst. A Disney egész egyszerűen mást választott a szerepre, de még csak nem is azt a Csere Lászlót, aki az első két trailerben megszólaltatta Rozsomákot, hanem Weil Róbert lett a befutó. A főbb szerepek szinkronhangjai a trailer alatt láthatók.

  • Ryan Reynolds (Deadpool) – Nagy Ervin
  • Hugh Jackman (Rozsomák) – Weil Róbert
  • Emma Corrin (Cassandra Nova) – Sodró Eliza
  • Matthew Macfadyen (Mr. Paradox) – Zöld Csaba
  • Morena Baccarin (Vanessa) – Ónodi Eszter
  • Rob Delaney (Peter Wisdom) – Elek Ferenc
  • Leslie Uggams (Vak Al) – Tóth Judit
  • Karan Soni (Dopinder) – Joó Gábor
  • Defne Keen (X-23/Laura) – Vida Sári

A Deadpool & Rozsomák július 25-től kerül a hazai mozikba.