Az új Deadpool-film a Marvel megmentője, már most milliókat hozott

2024.07.29. 11:10

Alig pár napja debütált a Deadpool és Rozsomák című új Marvel-film, de már most rekordot döntött. A Variety információi szerint nem elég, hogy három nap alatt 205 millió dollárt (mintegy 76 milliárd forintot) hozott a kasszáknál, ez minden idők legsikeresebb R-rated (felnőtteknek szóló) filmje a nyitó hétvégét tekintve.

Az Egyesült Államokban 17 év alatti nézők nem mehetnek el a vetítésre, csak szülő vagy nagykorú kíséretében, míg itthon a 18 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába esik az alkotás. 

208.webp
Fotó: Port.hu

Az eddigi számok alapján elképesztően magas közönségértékelést kapott az új Deadpool-film, ráadásul a kritikusoknál sem teljesített rosszul. Bár hosszú évekbe telt elkészíteni, tekintve, hogy a Deadpool 2016-ban, a második rész pedig 2018-ban debütált a mozikban, így hat évet kellett várni a mostani részre, ennek ellenére megérte a Marvelnek és a Disney-nek, ugyanis a szuperhősfranchise, ami az elmúlt időszakban sorjázta a mozis bukásokat, most új erőre kapott.

Erős mezőny

Ryan Reynolds és Hugh Jackman közös filmje, amit Shawn Levy rendezett, minden idők nyolcadik legjobb nyitó hétvégéjét tudhatja magának, megelőzve olyan alkotásokat, mint a Fekete Párduc, és csupán 2-3 millió dollárral lemaradva a Jurassic World és a Bosszúállók sikerétől. Emellett 2024 legjobb nyitó hétvégéjét is bezsebelte, megelőzve az olyan kasszasikereket is, mint az Agymanók 2, amely 155 milliós indításával és eddigi 1,5 milliárd dolláros összbevételével az év legsikeresebb filmje. 

A Deadpool és Rozsomák gyártási költsége és marketingkiadásai nagyjából 300 millió dollárt tesznek ki, de globális bevételeit tekintve már most 438 millió dollárt hozott a mozi,

így nem csupán sikeres, de minden bizonnyal kiugróan nyereséges alkotásként szerepel majd a Marvel filmjei között. A szakértők a film egyik nagy sikerének azt látják, hogy rengeteg poénjával, a cameoszereplőkkel és a rejtett utalásokkal az alkotók rávették a nézőket, hogy már a nyitó hétvégén elárasszák a mozitermeket, mielőtt a kiszivárgó infók kicsit is elvesznek a meglepetés varázsából. 

Azt, hogy a Deadpool és Rozsomák lesz-e 2024 legsikeresebb filmje, egyelőre nem tudni. Olyan, sokak által várt alkotások érkeznek még idén a mozikba, mint az Alien: Romulus, a Venom: Az utolsó menet, a Gladiátor 2, a Nosferatu vagy a Joker: Kétszemélyes téboly, így messze nem eldöntött még az idei topalkotás kiléte. Emellett a Deadpool harmadik részének még felül kell múlnia az Agymanók 2-t is, ami az egyik első olyan film volt idén, ami elnémította a mozis szakma vészharangjait.