Ezeket a filmeket streamelték a legtöbben idén

2024.08.07. 21:14
2024 első felében a magyar nézők elsősorban mozifilmeket streameltek, de a Magyar Filmadatbázis elemzése alapján összeállított top 10-es streaminglistán fele-fele arányban oszlanak meg az original – vagyis az eredetileg is streamingplatformokra készülő, ott debütáló – és a moziból streamingre került filmek. Az összesítésből az is kiderült, hogy az akció és a sci-fi dominált, valamint a tízből négy film a Netflixen látható.

A mafab.hu a Magyar Filmadatbázis elemzése alapján listát állított össze arról, hogy melyek voltak a legfelkapottabb filmek a magyar nézők körében a streamingen 2024 első felében. A lista úgy állt össze, hogy súlyozták a filmek több ezres nézői értékeléseit, valamint az adatlapok felkereséseinek illetve a rendelkezésre álló népszerűséget mérő adatoknak a számát.

Ez alapján tizedik helyen végzett egy Netflix-original, az Atlas, Jennifer Lopezzel a főszerepben. Egy terrorelhárítással foglalkozó elemző rájön, hogy a mesterséges intelligencia lehet az egyetlen reménye, amikor kudarcba fullad egy renegát robot elfogására irányuló küldetés. Kilencedik lett az év talán legbrutálisabb és legvéresebb filmje, a szintén Netflix-original Rebel Moon, Zack Snyder rendezésében.

Nyolcadik helyen végzett az Országúti diszkó című Prime Video-original, melyben A 80-as évek kult klasszikusának adrenalintól fűtött újragondolásában a volt UFC-harcos, Dalton (Jake Gyllenhaal) elfogad egy kidobói állást egy Florida Keys-i bárban. Rá kell jönnie, hogy ez a paradicsom nem az, aminek látszik. Az AppleTV+-on elérhető Robert De Niro, Leonardo DiCaprio és Lily Gladstone főszereplésével Martin Scorsese westernje, a valós történetet feldolgozó Megfojtott virágok áll a hetedik helyen.

A hatodik helyen a Disney+-on látható Majmok bolygója: A birodalom végzett. Több nemzedékkel Caesar után a harmóniában élő majmok jelentik a domináns fajt a bolygón, míg az emberek rejtőzködve élnek. Mikor egy új, zsarnoki majomvezér hozzálát birodalma kiépítéséhez, egy fiatal majom viszontagságos útra indul, amelynek során kénytelen lesz kétségbe vonni mindent, amit a múltról tud.

A lista ötödik filmje A hercegnő és a sárkány című Netflix-film lett. Egy fiatal nő házassága az elbűvölő herceggel a túlélésért folytatott ádáz küzdelemmé válik, amikor a lányt felajánlják áldozatul egy tűzokádó sárkánynak.

A negyedik helyen szintén a Netflixen látható original, a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley című akcióvígjáték végzett. Eddie Murphy visszatér karrierje egyik legikonikusabb szerepéhez a Beverly Hills-i zsaru 4-ben, melyben Axel Foley-nak eddigi pályafutása legszövevényesebb ügyét kell felderítenie.

A harmadik legfelkapottabb alkotásnak Christopher Nolan a SkyShowtime-on sugárzott Oppenheimere bizonyult. A film azt a fizikust mutatja be, aki a Manhattan-terv vezetőjeként az első atomfegyver létrehozásáért felelős.

Második lett a Max kínálatában található Godzilla x Kong, mely szintén a mozikban debütált először. Bujkál valami a föld alatt, ami felébredt, és pusztítani akar. Az emberiség képtelen megállítani. Talán Kong és Godzilla is képtelen volna. De ha ők ketten összefognának, akkor lehet, hogy megmenekülhetnénk.

Denis Villeneuve rendezésében szintén a Maxon bemutatott Dűne 2 vitte a prímet 80 százalékos összesített értékeléssel. Paul Atreides csatlakozott a fremenekhez, hogy részt vegyen egy spirituális úton, és hogy beteljesítse sorsát. Az út végén ő lehet a Muad'dib.