Indul a vonat a Roxfortba, de a három utas még hiányzik

2024.09.10. 17:10
Az HBO nem viccnek szánta, valóban belevág a Harry Potter-sorozat elkészítésébe. A szereplők keresése is folyamatban van, korábban pedig a showrunnert és executive producert is bejelentették.

Castingot hirdetett az HBO a készülő Harry Potter-sorozatra, ahová olyan gyerekek jelentkezését várják, akik 2025 áprilisában 9 és 11 év közöttiek lesznek. A feltételekhez tartozik az is, hogy a jelentkezők az Egyesült Királyságban vagy Írországban éljenek.

A jelentkezéshez első lépésként egy szabadon választott vers vagy történet előadását kérik, egyetlen kikötés, hogy ne legyen semmi köze a Harry Potter-hez.

Az előadást videóra kell venni, amely maximum 30 másodperc lehet. Egy másik videót is kérnek, ebben a jelentkezőknek saját magukról kell beszélniük, ez maximum egy perces lehet A második felvételen a születési dátumnak, a magasságnak és a lakhelynek is el kell hangzania, ezen kívül bármi másról lehet beszélni, például a kedvenc háziállatáról, a barátairól, a családról. Mindkét videóban kérik, hogy a saját akcentusukat használják a jelentkezők.

Elkötelezettek vagyunk a befogadó, sokszínű casting mellett (…) tekintet nélkül etnikai hovatartozásra, nemre, fogyatékosságra, fajra, szexuális irányultságra, nemi identitásra

– hangsúlyozták a felhívásban.

A sorozat úgy tűnik, kezd formát ölteni, korábban a Deadline írt arról, hogy a Warner Bros. Discovery bejelentette, a sorozat showrunnere és executive producere Francesca Gardiner lesz. Mark Mylod pedig executive producerként dolgozik majd a sorozaton. Mindkettejük neve ismerős lehet, hiszen Gardiner cosulting producerként dolgozott az Utódlás 3. és 4. évadán, míg Mylod 16 részt rendezett ugyanebben a sorozatban.

A Harry Potter-sorozat bemutatását 2026-ra tervezik.