Jöhet a Gladiátor 3?

2024.09.26. 15:23

Még be sem mutatták a Gladiátor második részét, Ridley Scott egy friss interjúban már arról beszélt, hogy miről szól majd a harmadik film. Persze ehhez előbb a másodiknak kell bizonyítania a kasszáknál, de egyelőre pozitívak a visszhangok az alkotás kapcsán, így kellő nyereség mellett ezzel a rendezői lelkesedéssel nagy esély van rá, hogy a stúdió zöld utat ad egy harmadik résznek.

A francia Permiere magazinnak mesélt terveiről a rendező, amit a Variety szemlézett. Az interjúban számos dologról beszélt az alkotó, többek közt arról, hogy élete legkomolyabb akciójelentét készítette a Gladiátor 2-höz, a valaha volt egyik legjobb munkája, amelyben előszeretettel alkalmazott számos technológiai újítást, köztük néhány mesterségesintelligencia-vívmánnyal – így született többek közt az orrszarvún lovaglós jelent is.

Nyitott befejezés

Az igazi meglepetés azonban akkor érte interjúztatót, amikor Scott azt mondta:

Már most is a Gladiátor 3 ötletével játszadozom. Komolyan beszélek! Fellobbant a láng. A Gladiátor 2 befejezése visszaidézi A keresztapáét, ahol Michael Corleone olyan feladat előtt áll, amit egyáltalán nem akart, és azon tűnődik: »Most mi tévő legyek, apám?« Szóval a következő film egy emberről szól, aki olyan helyen van, ahol nem szeretne lenni.

A négyszeres Oscar-jelölt filmes az elmúlt időszakban számos óriási alkotást hozott a közönségnek. Csupán a pandémia óta olyan művekkel jelentkezett, mint a 2021-es A Gucci-ház, a tavalyi Napóleon, vagy idén az új Alien-film, alig pár hónappal a Gladiátor 2 bemutatója előtt. Lendülete óriási, így abszolút nem lenne meglepetés, ha a premier után nem sokkal érkezne a harmadik rész híre is.