Új változat készül az Amerikai pszichóból, de vajon lehet-e pótolni Christian Bale-t?

2024.10.19. 18:55
Bejelentették, hogy a Challengers, a 2018-as Suspiria és az Oscar-díjas Szólíts a neveden rendezője, Luca Guadagnino készít egy újraértelmezést Bret Easton Ellis Amerikai pszichó című könyvéből, amely teljesen más lesz, mint a Christian Bale-lel készült klasszikus. A kérdés már csak az, hogy lehet-e teljesen máshogy értelmezni egy narcisztikus, kegyetlen sorozatgyilkost, mint ahogy azt Bale tette annak idején.

Miközben William S. Burroughs Queer című művének adaptációjával folytatja fesztiválkörútját, Luca Guadagnino, úgy tűnik, újabb nagyszabású adaptációra készül. A Deadline forrásai szerint a végső tárgyalások folynak Bret Easton Ellis American pszichó című könyvének új értelmezéséről a Lionsgate számára. Scott Z. Burns fogja írni az adaptációt, míg a film producere a Frenesy Films lesz, az executive produceri feladatokat pedig Sam Pressman, a 2000-es eredeti film producere, Edward R. Pressman fia látja el a Pressman Film nevű cégén keresztül.

Ellis regénye úttörő és ellentmondásos mű volt 1991-es megjelenésekor, nemcsak az ikonikus manhattani befektetési bankárból lett sorozatgyilkos miatt, hanem a világhoz képest elképesztő részletgazdagsága, valamint

a főszereplő által elkövetett grafikus erőszak miatt is, ami miatt több országban cenzúrázták.

Míg az első film Christian Bale főszereplésével és Mary Harron rendezésében az évek múlásával nagy népszerűségre tett szert, a források szerint Luca Guadagnino filmje nem remake, hanem Ellis regényének új adaptációja lesz. A stúdió már egy ideje próbálja tető alá hozni a projektet, és a Guadagninóval való legutóbbi találkozókat követően a stúdió fejesei úgy érezték, hogy ő a tökéletes választás egy új megközelítésre.

Nagyon örülünk, hogy egy újabb kiváló filmkészítővel bővíthetjük listánkat. Luca egy briliáns művész és látnok, és tökéletes választás arra, hogy egy teljesen új értelmezését alkossa meg ennek az erős és klasszikus IP-nek 

– mondta Adam Fogelson, a Lionsgate Motion Picture Group elnöke.

Neves készítők, nagy elvárások

Luca Guadagnino legutóbbi filmje, a Zendaya főszereplésével készült Challengers az első helyen nyitott a jegypénztáraknál, és egy jó mozis pályafutással és kiváló kritikák mellett túlszárnyalta az előzetesen várt bevételeket. Legújabb filmje, a Daniel Craig főszereplésével készült Queer november 27-én kerül az A24 forgalmazásában a mozikba, a múlt héten a Londoni Filmfesztiválon is bemutatták.

A filmrendező jelenleg a Julia Roberts főszereplésével készülő After the Hunt című alkotás utómunkálatain dolgozik. Korábbi munkái közé tartozik a Szerelmes lettem, a Suspiria 2018-as vérfagyasztó újradolgozása, a Csontok meg minden, a Vakító napfényben és az Oscar-díjas Szólíts a neveden

Scott Z. Burns legutóbb az Extrapolációk című sorozatot készítette az Apple TV+-ra. Játékfilmes forgatókönyvírói munkái közé tartozik A jelentés, a Mellékhatások és A Bourne-ultimátum. Nemrég jelentették be azt is, hogy ő készíti a Thumblite című sorozatot a Netflix és a Media Res számára, amelynek Rosamund Pike lesz a főszereplője.

A nagy kérdés már csak az, hogy lehet-e pótolni Christian Bale-t az ikonikus szerepben, viszont arról egyelőre nincsenek hírek, hogy ki játssza majd Patrick Batemant, a sorozatgyilkos bankárt. Legutóbb egy videóklipben Spencer Charnas kísérelte meg eljátszani a szerepet. Zenekara, az Ice Nine Kills ugyanis ikonikus horrorfilmekből ír dalt, majd ezekre felhúzva gondolják újra a klasszikus slasher filmeket. A klip alább, saját felelősségre tekinthető meg: