Magyarországon is mozikba kerül az év legundorítóbb filmes szenzációja

2024.10.21. 05:43
Novemberben Magyarországon is bemutatják az idei év egyik legnagyobb mozis szenzációját, a Terrifier 3. részét. A Bohócrém karácsonya még az edzett horrorrajongókat is meg fogja lepni.

A Bohócrém karácsonya (Terrifier 3) az idei év egyik legnagyobb mozis szenzációja. Az amerikai mozikban első helyen nyitott a film, megelőzve minden hollywoodi blockbustert, de ez volt a legnézettebb film többek között Horvátországban és Bulgáriában is. Franciaországban a második helyen nyitott, valamennyi közelmúltbeli horrorfilm eredményét túlszárnyalva, írja a Wide Screen a forgalmazó Vertigo Médiára hivatkozva.

A filmsorozat első része 2016-ban, a folytatása 2022-ben debütált az amerikai mozikban, és mostanra egész rajongótábor alakult ki a franchise körül. Az első rész 35 ezer dollárból készült, és tízszeresét hozta vissza a box office adatai alapján. A második rész már jóval nagyobb büdzséből gazdálkodott, a 250 ezer dollárból megtámogatott projekt végül 15 millió dollárnál állt meg. A harmadik rész gyártási költsége még ennél is több volt, már 2 millió dollárból forgott, és csak nyitóhétvégéjén 18 millió dollárt termelt Észak-Amerikában.

Még az edzett rajongókat is meg fogja lepni

A Terrifier-filmek a maszkos sorozatgyilkosos slasher zsáner jól bevált toposzait követik (lásd: Halloween, Péntek 13., Rémálom az Elm utcában, Sikoly). Az első részben Art, a gyilkos bohóc Halloween éjszakáján csapott le a bulizó tinédzserekre, és bár végeztek vele, a folytatásban egy titokzatos entitás feltámasztotta, hogy folytathassa a gyilkolászást. A harmadik rész viszont már szakít a Halloween-tematikával: Art ezúttal Télapónak öltözik, és a karácsonyi lázban égő vásárlókat kezdi el gyilkolni egy plázában.

A filmet a Vertigo Média hozza forgalomba Magyarországon. A forgalmazó oldalán olvasható, hogy a filmet magyar szinkronnal fogják bemutatni november 28-án a mozikban. A film ismertetőjében ezt írják: Miles County lakosai békésen alszanak és várják a karácsonyt, amikor feltűnik Bohócrém és elszabadítja a káoszt és poklot. Szerintük a horrorfilm még az edzett rajongókat is meg fogja lepni.