Mickey Rourke 9 új filmet vállalt be

2009.04.07. 10:02 Módosítva: 2009.04.07. 10:18
A pankrátor óta minden rendező Rourke-ot hívja, ha árnyalt jellemű rosszfiúra van szüksége. Walter Hill 20 évvel a Johnny, a jóarcú után újra vele forgat, de ő lesz a főgonosz a Rambo 5-ben és a Vasember 2-ben is.

Mikor már azt hittük, Mickey Rourke örökre szétműtött arcú drogos marad, akinek valamikor Kim Basinger sztriptízelt, de 56 éves korára csak a whiskysüveg maradt neki, januárban neonszőke pankrátorként visszatért a rivaldafénybe. Oscart ugyan nem kapott, de bezsebelt 14 másik díjat, többek között a Golden Globe-ot és a Spirit Awardot, utóbbinál rekordhosszúságú, hatperces köszönőbeszédet mondott. A pankrátor óta minden rendező Rourke-ot hívja, ha árnyalt jellemű gengszterre, vagy barázdált arcú rosszfiúra van szüksége. 2010-ig kilenc filmet vállalt be, néhányat már idén elkezdi forgatni.

Maffiasztorik

Walter Hill-lel, az Alien-filmek forgatókönyvírójával utoljára 20 éve, a Johnny, a jóarcú forgatásán dolgoztak együtt, de a rendező nemrég újra szerepajánlattal kereste meg. A St. Vincent című gengsztersztoriban Rourke bérgyilkost alakítana, aki papnak álcázza magát, hogy bosszút állhasson korábbi informátorán, aki miatt börtönbe került. Walter Hill még idén elkészíti a filmet, Cameron Young forgatókönyve alapján.

Rourke egy lecsúszott jazztrombitás lesz az 50-es években játszódó Passion Playsben, ami szintén 2010-ben kerül a mozikba. Kiszabadítja a gengszterek fogságából a vándorcirkuszban mutogatott, galambszárnyú angyalt, akit valószínűleg Megan Fox, a Transformers bombázója alakít majd. A forgatókönyvíró Mitch Glazernek ez lesz az első rendezése, szívmelengető drámai jeleneteket, és sok akciót ígér, a Passion Plays tehát valahol félúton lesz a korábbi filmjei, az Al Pacino-féle Beavatás a és a gumiszörnyeket felvonultató Szellemes karácsony között.

Már nem iszik, csak vezet
Már nem iszik, csak vezet

A 2010-re ígért Broken Horses című indiai maffiafilm lesz Vidhu Vinod Chopra első hollywoodi rendezése, Mickey Rourke természetesen ebben is gengsztert alakít. A forgatókönyvet Abhijat Joshi írja, de besegít neki a Veszélyes Bangkokot jegyző Jason Richman is. Géla Babluani a 13-as című francia krimi amerikai színészekkel újraforgatott verziójába hívta Rourke-ot, Jason Stathammel, Ray Liottával és 50 Centtel láthatjuk együtt 2010-ben.

Tömeggyilkos képregényhősök

A hardcore akciófilmrajongók már a Sin City idején is Mickey Rourke visszatérését ünnepelték, mivel a Frankenstein-fejű Marv egyértelműen a film legjobb karaktere. Frank Miller annyira megkedvelte őt, hogy belerakta az 1991-es Nehéz búcsú után készült Sin City képregényekbe is (ezek természetesesen Marv kivégzése előtt játszódnak). Ilyen sztori a 2010-re ígért Sin City 2 fő szála, az Ölni tudnál érte is. Ebben Dwight (Clive Owen) nem tudja egyedül lenyomni a Lord-kúriát őrző testőrsereget, ezért a koponyalapító Marvtól kér segítséget.

Egy jóképű akcióhős
Egy jóképű akcióhős

A 2010 májusában mozikba kerülő Vasember 2-ben Rourke egy Ivan nevű szuperbűnöző lesz, aki Whiplash álnéven, szadomazo álarcban, ostorral és elektromos kesztyűvel akarja kicsinálni Tony Starkot. Whiplash az eredeti képregényben amerikai, ő is egy szuperfegyvereket fejlesztő kétajtós szekrény, de a filmben valószínűleg egybegyúrják a karakterét az orosz hadmérnökkel, Vörös Dinamóval.

Nyugdíjból visszahívott akciósztár

Sylvester Stallone Mickey Rourke-ot is bevette a The Expendablesbe, amit már most megszavazhatunk 2010 legjobb akciófilmjének, mivel Stallonén kívül Jet Li, Jason Statham és Dolph Lundgren is szerepelnek benne. Sly áprilisban kezdi a forgatást Costa Ricán, 60 millió dolláros költségvetésből. A sztori semmiben sem különbözik a 80-as évek B-filmjeitől: egy csapat zsoldos kinyírja a dél-amerikai dzsungelben a szemét diktátor teljes hadseregét.

Rourke a Rambo 5-ben már rosszfiú lesz. Még márciusban látták Stallonével a Los Angeles-i Four Seasons Hotel verandáján teázgatni. „Az Oscar-díjakról beszélgettek, aztán Sly szerepet ajánlott neki a Rambo 5-ben” - írja a aceshowbiz.com. Stallone az ötödik részhez felhasználja a John Rambo egyik kidobott forgatókönyv-vázlatát: fanatikusok rabolják el a háborús veterán lányát, aki ezért kegyetlen bosszút áll. A forgatás még idén elkezdődik Bulgáriában, bár korábban a Cinemablend azt írta, a Rambo 5 egy Mexikóban, vagy az amerikai Délen játszódó neo-western lesz.

Rourke és az irodalom

Rourke benne lesz a 2010-es Tizenegy percben is, bordélyház-tulajdonost alakít a brazil bestselleríró, Paulo Coelho erotikus regényéből készülő filmben. Vincent Cassel meg az a kuncsaft lesz, aki bevezeti a szado-mazo szexbe a főszereplő lányt, Alice Bragát. A rendező a Mennyország mostot is jegyző palesztin Hany Abu-Assad, a forgatás júniusban indul Brazíliában, de Genfbe is átvonul majd a stáb.

A kortárs irodalom hívei pedig már idén májusban láthatják Rourke-ot egy Bret Easton Ellis-adaptációban: Az informátorban ő lesz Peter, a biztonsági őr, aki el akar rabolni egy gyereket, hogy eladhassa egy szektának.