Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mickey Rourke 9 új filmet vállalt be

2009.04.07. 10:02 Módosítva: 2009-04-07 10:18:11
A pankrátor óta minden rendező Rourke-ot hívja, ha árnyalt jellemű rosszfiúra van szüksége. Walter Hill 20 évvel a Johnny, a jóarcú után újra vele forgat, de ő lesz a főgonosz a Rambo 5-ben és a Vasember 2-ben is.

Mikor már azt hittük, Mickey Rourke örökre szétműtött arcú drogos marad, akinek valamikor Kim Basinger sztriptízelt, de 56 éves korára csak a whiskysüveg maradt neki, januárban neonszőke pankrátorként visszatért a rivaldafénybe. Oscart ugyan nem kapott, de bezsebelt 14 másik díjat, többek között a Golden Globe-ot és a Spirit Awardot, utóbbinál rekordhosszúságú, hatperces köszönőbeszédet mondott. A pankrátor óta minden rendező Rourke-ot hívja, ha árnyalt jellemű gengszterre, vagy barázdált arcú rosszfiúra van szüksége. 2010-ig kilenc filmet vállalt be, néhányat már idén elkezdi forgatni.

Maffiasztorik

Walter Hill-lel, az Alien-filmek forgatókönyvírójával utoljára 20 éve, a Johnny, a jóarcú forgatásán dolgoztak együtt, de a rendező nemrég újra szerepajánlattal kereste meg. A St. Vincent című gengsztersztoriban Rourke bérgyilkost alakítana, aki papnak álcázza magát, hogy bosszút állhasson korábbi informátorán, aki miatt börtönbe került. Walter Hill még idén elkészíti a filmet, Cameron Young forgatókönyve alapján.

Rourke egy lecsúszott jazztrombitás lesz az 50-es években játszódó Passion Playsben, ami szintén 2010-ben kerül a mozikba. Kiszabadítja a gengszterek fogságából a vándorcirkuszban mutogatott, galambszárnyú angyalt, akit valószínűleg Megan Fox, a Transformers bombázója alakít majd. A forgatókönyvíró Mitch Glazernek ez lesz az első rendezése, szívmelengető drámai jeleneteket, és sok akciót ígér, a Passion Plays tehát valahol félúton lesz a korábbi filmjei, az Al Pacino-féle Beavatás a és a gumiszörnyeket felvonultató Szellemes karácsony között.

Már nem iszik, csak vezet
Már nem iszik, csak vezet

A 2010-re ígért Broken Horses című indiai maffiafilm lesz Vidhu Vinod Chopra első hollywoodi rendezése, Mickey Rourke természetesen ebben is gengsztert alakít. A forgatókönyvet Abhijat Joshi írja, de besegít neki a Veszélyes Bangkokot jegyző Jason Richman is. Géla Babluani a 13-as című francia krimi amerikai színészekkel újraforgatott verziójába hívta Rourke-ot, Jason Stathammel, Ray Liottával és 50 Centtel láthatjuk együtt 2010-ben.

Tömeggyilkos képregényhősök

A hardcore akciófilmrajongók már a Sin City idején is Mickey Rourke visszatérését ünnepelték, mivel a Frankenstein-fejű Marv egyértelműen a film legjobb karaktere. Frank Miller annyira megkedvelte őt, hogy belerakta az 1991-es Nehéz búcsú után készült Sin City képregényekbe is (ezek természetesesen Marv kivégzése előtt játszódnak). Ilyen sztori a 2010-re ígért Sin City 2 fő szála, az Ölni tudnál érte is. Ebben Dwight (Clive Owen) nem tudja egyedül lenyomni a Lord-kúriát őrző testőrsereget, ezért a koponyalapító Marvtól kér segítséget.

Egy jóképű akcióhős
Egy jóképű akcióhős

A 2010 májusában mozikba kerülő Vasember 2-ben Rourke egy Ivan nevű szuperbűnöző lesz, aki Whiplash álnéven, szadomazo álarcban, ostorral és elektromos kesztyűvel akarja kicsinálni Tony Starkot. Whiplash az eredeti képregényben amerikai, ő is egy szuperfegyvereket fejlesztő kétajtós szekrény, de a filmben valószínűleg egybegyúrják a karakterét az orosz hadmérnökkel, Vörös Dinamóval.

Nyugdíjból visszahívott akciósztár

Sylvester Stallone Mickey Rourke-ot is bevette a The Expendablesbe, amit már most megszavazhatunk 2010 legjobb akciófilmjének, mivel Stallonén kívül Jet Li, Jason Statham és Dolph Lundgren is szerepelnek benne. Sly áprilisban kezdi a forgatást Costa Ricán, 60 millió dolláros költségvetésből. A sztori semmiben sem különbözik a 80-as évek B-filmjeitől: egy csapat zsoldos kinyírja a dél-amerikai dzsungelben a szemét diktátor teljes hadseregét.

Rourke a Rambo 5-ben már rosszfiú lesz. Még márciusban látták Stallonével a Los Angeles-i Four Seasons Hotel verandáján teázgatni. „Az Oscar-díjakról beszélgettek, aztán Sly szerepet ajánlott neki a Rambo 5-ben” - írja a aceshowbiz.com. Stallone az ötödik részhez felhasználja a John Rambo egyik kidobott forgatókönyv-vázlatát: fanatikusok rabolják el a háborús veterán lányát, aki ezért kegyetlen bosszút áll. A forgatás még idén elkezdődik Bulgáriában, bár korábban a Cinemablend azt írta, a Rambo 5 egy Mexikóban, vagy az amerikai Délen játszódó neo-western lesz.

Rourke és az irodalom

Rourke benne lesz a 2010-es Tizenegy percben is, bordélyház-tulajdonost alakít a brazil bestselleríró, Paulo Coelho erotikus regényéből készülő filmben. Vincent Cassel meg az a kuncsaft lesz, aki bevezeti a szado-mazo szexbe a főszereplő lányt, Alice Bragát. A rendező a Mennyország mostot is jegyző palesztin Hany Abu-Assad, a forgatás júniusban indul Brazíliában, de Genfbe is átvonul majd a stáb.

A kortárs irodalom hívei pedig már idén májusban láthatják Rourke-ot egy Bret Easton Ellis-adaptációban: Az informátorban ő lesz Peter, a biztonsági őr, aki el akar rabolni egy gyereket, hogy eladhassa egy szektának.