Zeta-Jonest szeretné Koltai Lajos

2009.07.08. 11:22
Koltai Lajos rendezői karrierjébe egyre több sztár csatlakozik: Jeremy Irons és Ashley Judd a szerződés aláírása előtt állnak, egy másik filmtervvel Catherine Zeta Jones került a rendezői tervekbe, Kincsem pedig az írójára vár.

"A Reconstruction of the Warriors főszerepeit Jeremy Irons ésAshley Judd elvállalták, de még a szerződésaláírás előtt állunk. Személyesen beszéltem mindkettőjükkel" - mondta a rendező, aki a Csodálatos Júlia című Szabó István-filmben operatőrként már dolgozott Irons-szal, és akinek ez a harmadik játékfilmje lesz rendezőként a Sorstalanság és az Este után. "Most keressük a harmadik főszereplőt."

Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones
Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones

November végén kezdik forgatni a mozit a másfél éve tartó előkészületek után. "Nagyon drága filmnek indult, de miután a fontárfolyam nagyon lement, most közepes nagyságrendűnek számít. Ebben pillanatban szedik össze a pénzt a producerek."

"A másik film, a Spider Dance (Póktánc) teljesen új terv, telefonon keresett meg az ausztrál producer - tette hozzá jelenlegi terveiről. - Ez egy hollywoodi értelemben is magas költségvetésű film, német, ausztrál és angol pénz lesz benne". A hollywoodreporter szerint a történet a 40 évesen elhunyt kábítószerfüggő táncosnőről, Lola Montezről szól. "Szeretném, ha Catherine Zeta Jones játszaná - mondta a rendező, aki elárulta további szerepterveit: John Malkovichot és Sienna Millert környékezik még meg.

Van még egy harmadik terv, a Kincsem-film: három hónapja írja a forgatókönyvet Bereményi Géza, és addig nem lehet menni semerre, mondja még a rendező. A szinposzisra manapság nem adnak pénzt, tette hozzá.