Kevin Costner újra menő

2012.08.07. 16:42
A két Oscar-díjas Kevin Costner azután lett ismét felkapott, hogy Hatfields and McCoys című western-minisorozata megdöntött minden kábeltévés rekordot és 22 Emmy-jelölést kapott. Mintha csak Liam Neeson reneszánszát irigyelte volna meg az 57 éves színész, a Deadline Hollywood információja szerint két újabb mozira szerződött le, miután Superman apját is eljátssza.
f77c1 Hatfields-McCoys-02-Kevin-Costner-421x600

Costner utóbbi évtizede után legutóbbi mozis kalandjai sem voltak túl sikeresek (Hullámtörők, Mr. Brooks, A döntő szavazat, The New Daughter), de most végre kulcsszerepet kapott az új Jack Ryan-akciófilmben. Ő alakíthatja a főszereplő Chris Pine CIA-s mentorát. Mint azt már megírtuk, a film főgonoszának szerepét maga a rendező, Kenneth Branagh kelti majd életre.

A filmet eredetileg tavaly már egyszer kis híján elindították, akkor Magyarországon lett volna a forgatás, de végül pár héttel a start előtt lefújták. Most az új tervek szerint Angliában lesznek a munkálatok.

A Farkasokkal táncoló és a Robin Hood egykori főhősének már van egy nagyszabású szerepe is a 2013-as évre, hisz ő alakítja Superman földi apját a Man of Steel című filmben. Néhány hete kikerült a film legelső teasere a netre, amit az egyik verzióban épp Costner narrál mint Jonathan Kent.

Persze nem éri be csupán mellékszerepekkel, leszerződött a Three Days to Kill című thriller főszerepére is. Ez a film is, ahogy Liam Neeson Elrabolva-mozija, Luc Besson Europacorpjának égisze alatt készül, és a helyszín szintén Párizs. A hasonlóságok itt nem érnek véget, Costnernél is hangsúlyos lesz az apa-lánya kapcsolat. A főszereplő egy olyan, az amerikai kormánynak dolgozó bérgyilkos, aki halálos beteg. Elvállal még egy utolsó küldetést, és egyben lányával is ki akar békülni amíg még megteheti.

A rendezésre állítólag McG (Charlie angyalai 1-2., Terminátor - Megváltás, Kémes hármas) a legesélyesebb, a forgatókönyvet pedig már írja Luc Besson és Adi Hasak (Árnyék-összeesküvés, Párizsból szeretettel).