Megríkatta a felsővezetést a Megasztár-film

2008.01.09. 08:32
Oláh Ibolya hangszálgyulladása miatt nem énekelhetett, és az ügyetlenkedő m1-es műsorvezető miatt szinte meg sem szólalt a Tv2 szponzorálta Casting minden díszbemutatóján a Corvin moziban. A film után Palcsó Tamásnak enyhe hiányérzete támadt, a Sony BMG igazgatója meg elsírta magát.

Sokáig csak kapkodtuk a fejünket Tímár Péter legújabb filmje, a Casting minden kedd esti díszbemutatóján a véletlenszerűen felvonultatott sok celeb és néhány filmes láttán. Az utóbbiakról: Andy Vajnát egy feltűnően fiatal szépség kísérte a Corvin moziba, Goda Kriszta meg egyedül volt és csak annyit közölt, hogy most nagyon nem ér rá, Kapitány Iván producert régi alkotótársaitól Kovács Gábortól és Pataki Ágitól távol fedeztük fel, Puskás Péter, az egyik főszereplő meg a film plakátja előtt pózolt felhajtott inggallérral a hadrendbe fejlődött fotósoknak. "A mozigépésznél casting van" - csillantotta meg egy rikkantással a film főszponzorának, a Tv2-nek a kollektív humorát a csatorna langaléta műsorvezetője, Váczi Gergő. Erre a még kint tébláboló szereplők kacarászva felsorakoztak a lépcsőn a vetítésre.

Váczi Gergő bolondozik

"Kern András a betegsége miatt nem tudott eljönni" - mentette ki a film után az egyik főszereplőt Bényi Ildikó, az m1-en futó Önök kérték merev háziasszonya, aki a filmben is hasonló műsorvezetőt alakít. Kárpótlásul Oláh Ibolyát hívta volna fel énekelni az előtérben felállított színpadra, ha az első Megasztár felfedezettjének nem lett volna előre bejelentett hangszálgyulladása. "Énekelni nem, de beszélni azért tud" - vigasztalta a közönséget a műsorvezető, mire Oláh Ibolya közölte, hogy zavarban van. "Nem baj, nem is az a dolgod, hogy beszélj, hanem hogy énekelj" - zárta rövidre a beszélgetést harsány, frappánsnak szánt fordulattal Bényi, akinek pedig a beszéd lenne a kenyere. Mire szegény Ibolya elpucolt.

Oláh Ibolya elpucol

A Casting minden Sztárhangár nevű tehetségkutatójának szereplői aztán helyette is énekeltek, mi meg a hangorkánban a PANKKK program atyját, Bozóki András volt rockminisztert kérdeztük a filmről. "Nagyon szép emléket állítottak a Megasztárnak" - vitt be véletlenül egy ütést a készítőknek, akik a Tv2 szponzorálása ellenére valamiért minden eszközzel próbálnak elhatárolódni a csatorna tehetségkutatójától, emellett attól is, hogy ez a film Oláh Ibolya életéről szól (ezt sajnos nem tudtuk Ibolyától megkérdezni, így csak 99 százalékos bizonyossággal állíthatjuk, hogy arról.)

A megasztárosok közül a Puskás-Oláh pároson kívül továbbra is csak Palcsó Tamást fedeztük fel a tömegben, neki két éve Bozóki egy miniszteri elismerést is kiosztott. Az énekes most háttérbe szorult, miután a filmben nem kapott szerepet, de azért dicsérte. "Az énekesek jól énekeltek, de sok mindent nem mutattak be a versenyből" - jegyezte meg bólogatva, de hogy mit hiányolt a "teljességből", azt nem tudtunk kiszedni belőle.

Makk Károly vörös sállal

Ekkor Makk Károlyhoz csapódtunk. "Friss, van benne irónia, humor - lelkesedett a Casting mindenért. - Ez a közönségnek nagyon jól jön, és egy professzionális munka." A nyolcvankét éves rendező szerint a film mozgalmasabbra sikerült a Csinibabánál, aminek azért az "alaphelyzete pikánsabb volt". Mi mondjuk elég pikánsnak találtuk azt is, hogy a hatvanas Kern a filmben épp le nem érettségizett Ibolyára hajt.

"Nem ülök be a filmre a közönséggel, mert nagyon sok apró hibát látok benne, amit már nem tudok kijavítani" - vallotta be távozófélben a rendező, Tímár Péter, és az elcsúszott szájszinkront hozta fel példaként. "Kicsit soknak érzem ezt a fényezést" - tette hozzá, és lőn, máris lecsapott rá a Sony BMG meghatott igazgatója, Geszti Margit. "Nagyon tetszett, én sírtam - mondta, aztán átadott egy példányt a filmzenéket tartalmazó cd-ből Tímárnak, és sikert jósolt a vállalkozásnak: "Fog menni a lemez is és a film is".