Mel Gibson kitálal

2006.10.11. 17:43
Nehéz lesz Hollywood bizalmát visszaszereznie, miután júliusi letartóztatásakor részegen zsidózott, majd maga alá vizelt a cellájában, ismerte el Mel Gibson az ABC csatornának adott interjúban. A színész új filmjének decemberi premierje előtt most nyilatkozott először tévéműsorban a részegen elkövetett beszólásairól. És egyben utoljára. Már hatvanöt napja nem ivott.
Diane Sawyer először arról kérdezte a színészt, mit szól hozzá, hogy az eset után többen kijelentették, hogy nem dolgoznak vele többet. "Szomorú vagyok, mert nyilván eléggé megbántottam és meg is ijesztettem az embereket, ezért természetes, hogy ezt mondják. Ez az ő döntésük, semmit sem tehetek ellene" - mondta Gibson. Az ABC csatorna riportere már a Passió bemutatója után is készített interjút Gibsonnal, akit már akkor antiszemitizmussal gyanúsítottak. A beszélgetésen nem voltak megkötések, ezért is eshetett szó a kényesebb témákról. Ez részben annak köszönhető, hogy az ABC a Disney tulajdona, akik Gibson következő filmjét forgalmazzák, így nem is fenyegették a sztárt rizikósabb kérdések.

"Vágyik a lehetőségre, hogy megmutassa a haragosainak, milyen ember valójában?" - tette fel a kérdést az ABC riporternője. "Remélhetőleg idővel tudni fogják - mondta a frissen borotválkozott Gibson, aki farmerben és kockás ingben ült a kamerák elé - Erre nincs befolyásom. A maximum az, hogy teszek még egy apró lépést, és közben nem felejtek el levegőt venni."

Még forgatna

Gibson ettől függetlenül továbbra is filmezni szeretne. "Amíg lehet, folytatom, de soha nem ringattam magam abban az illúzióban, hogy a munkában minden simán fog menni. Bármelyik nap jöhet egy nagy pofon" - nyilatkozta.

Az interjúból az is kiderül, hogy Gibson 65 napja tiszta."Semmit nem ittam. Az alkohol méreg. Meg a barátaim miatt sem iszom, akik aggódnak értem" - mondta, majd kiderült, hogy júliusi letartóztatása előtt néhány hónappal kezdett el újra inni.

"Évek telnek el, és minden oké. Hirtelen valaki meglenget egy pohár tequilát előtted, és érzed, ahogy végigégeti a torkodat. Aztán nem tudod visszatölteni a fogkrémet a tubusba. Hiába is kérded később magadtól, miért csináltad ezt" - elemezte alkoholizmusának nehéz pillanatait.

"A részeg disznó szólt belőlem akkor, de legkevésbé sem szeretnék ilyen szörnyeteg lenni" - kommentálta a júliusi eseményeket.

Spongyát rá

Az interjút a csatorna két részletben fogja leadni, csütörtökön és pénteken, és ez volt az első és utolsó alkalom, hogy a színész hajlandó volt az alkoholproblémáiról, és a zsidózásról nézők előtt nyilatkozni. A beszélgetésre annak ellenére kerülhetett sor, hogy a színész botrányos viselkedése miatt törölték az ABC számára tervezett Holocaust minisorozatát.

Ezt követően Gibson már csak Apocalypto című új filmje promotálásával akar törődni, de ehhez szükség van arra, hogy egyszer ezekkel a kényes témákkal kiálljon a nyilvánosság elé. A decemberi bemutató előtt még valószínűleg a Jay Leno show vendége is lesz. Addig pedig magánemberként több zsidó vezetővel találkozik, akik közül már többen elfogadták a bocsánatkérését, de ezek az összejövetelek nem a publikusak.