Baleset miatt változott a Hellboy 2 magyar szinkronizálása

2008.07.18. 14:53
Tegnap fejezték be a tavaly nyáron Etyeken forgatott Pokolfajzat 2 (Hellboy 2) magyar szinkronját a MAFILM Audio műtermében. Autóbaleset miatt a kopoltyús Abe Sapien új magyarhangot kapott.

Láng Balázs, Doug Jones
Az Index információi szerint a kék halember, Abe Sapien szinkronjához az utolsó pillanatban kellett új színészt keresni, mivel múlt pénteken az eredetileg felkért Láng Balázst elütötte egy autó. A Petőfi rádió hangjaként ismert színész jelenleg is az intenzíven fekszik.

A UIP-Dunafilm munkatársa erről nem nyilatkozott, azt viszont elmondta, hogy Seder Gábor ugrott be szinkronizálni Doug Jones karakterét. A gyerekét féltő Oroszlán Szonja, és a lövöldözésbe keveredő Kamarás Iván eredetileg angolul szólaltak meg a filmben, a magyar változatban pedig saját magukat szinkronizálják.

A felvett hanganyagot a forgalmazó szakmai csapata hétfőn hasonlítja össze az eredetivel, és ha valamelyik tekercsnél gond van a hanggal, azokat a részeket kedden újraszinkronizálják. A Hellboy 2 hétvégén 35,9 millió dolláros bevétellel nyitott Amerikában, mi sajnos csak augusztus 21-től láthatjuk.

A Hellboy 2 fontosabb szereplőinek magyar hangjai:

Hellboy (Ron Perlman) – Bognár Tamás
Liz Sherman (Selma Blair) – Nemes Takách Kata
Abe Sapien & A halál angyala (Doug Jones) - Seder Gábor
Manning (Jeffrey Tambor) – Forgách Gábor
Nuada herceg (Luke Goss) – Miller Zoltán
Nuala hercegnő (Anna Walton) – Ruttkai Laura
Johann Krauss különleges ügynök (Seth MacFarlane) - Kassai Károly

Az első részben, ami csak a dvd-változatban kapott szinkront, Ron Perlman hangja Reviczky Gábor volt, Selma Blair-é pedig Németh Borbála.

A megváltoztatott szinkronhangokról itt lehet kommentelni.