Revicky Gábor helyett Bognár Tamás lett Hellboy hangja

2008.07.18. 18:12

Reviczky Gábor a Duna-deltában horgászott, ezért nem vállalta el Hellboy szinkronizálását a második részben. A színész az első rész dvd-változatában kölcsönözte Ron Perlman hangját, de a Hellboy 2-ben már Bognár Tamás váltotta fel. Lecserélték a piromán ügynöknő, Liz Shermant magyar hangját is: őt az első részben Németh Borbála, a másodikban már Nemes Takách Kata szinkronizálta.

Az első rész szinkronja még a Fórum Home Entertainment megbízásából készült el, mivel a Hellboyt a Revolution stúdió készítette és a Sony forgalmazta. A második rész gyártásba viszont már beszállt egy igazi hollywoodi nagyágyú is, a Universal, aminek a filmjeit itthon a UIP-Dunafilm forgalmazza. Így a szinkron ügyében már ők egyeztettek a Mafilm Audio Kft.-vel, ahol a héten befejeződtek a munkálatok.

Érdekesség, hogy Miller Zoltán mindkét filmben szinkronizált. Az elsõ részben a zöldfülű Myers ügynök (Rupert Evans) hangját kölcsönözte (aki a folytatásban már nem szerepel), a Hellboy 2-ben pedig õ lesz Nuada herceg hangja. Szerintetek ki lett a jobb választás szinkronhangnak?