Oláh Ibolya miatt csúszik a Sztárhangár

2007.08.08. 15:43
A Ráday utcai presszóban zajlik épp a munka, ahol a főszereplő Kern András bárzongorázik, és a héten még a lóversenypályára is kinéz. Mivel Tímár Péter rendező reggeltől estig forgat, Losonczi Gábor producert faggattuk a Casting című film állásáról, a pénzhiányról és Oláh Ibolyáról is, aki miatt egy héttel eltolódott a forgatás.

"Vicces jelenet volt, amikor Oláh Ibolya belökte Oroszlán Szonját a medencébe. Szonja kedélyesen csinálta, nem nyavalygott" - mesélte az Index kérésére a producer kezdésként kedvenc jelenetét a Casting gödi forgatásáról. "Most egy hét pótforgatás van, mert voltunk olyan könnyelműek, hogy Ibolyát odaadtuk az Aida premierjére, és így tíz napra leállt a forgatás - indokolta, hogy a tervekkel ellentétben miért nincsenek még készen. - De emiatt nincs többletköltség, csak kellemetlenség, mert a színészeket egy adott időre szerződtettük."

Oláh Ibolya Oroszlán Szonjával

A filmet a tv2 is támogatja, így nem okoz jogi problémákat, hogy a történetben a Megasztárhoz hasonlóan Oláh Ibolya bejut a döntőbe, ahol magyar slágerekkel száll versenybe. Rajta kívül még hat énekes küzd: Vágó Zsuzsi (Yvette), Fekete Linda (Lili), Pataki Szilvia (Bea), Csórics Balázs (Roland), Szente Vajk (Krisztián) és Puskás Peti (Vince) is. A Millió dolláros bébi-vonal is beüt: Ibolya taníttatni akarja magát egy ridegszívű mesterrel (Kern András), akit nem érdekel a tehetsége. Egyedül a cím miatt érkezett jogi jelzés: készült már egy Casting című film, így Sztárhangárra kellett változtatni.

"Még mindig nincs meg a 300 millió, de ennek a stáb nem látja kárát - tér a pénzügyi háttérre a producer, aki az idei állami támogatásról lemaradt, mert májusban volt a határidő, de akkor még minden zavaros volt: épp túljutottak egy rendezőcserén. - Ráadásul, ha leforgott már, akkor biztos, hogy elkészül - folytatta. - Eddig vagy negyven filmet csináltam, és olyan nem volt, hogy ne tákoltuk volna össze." Az utómunkához hiányzik még 100 millió, ami azért is fontos, mert csak a vágóasztalon dől el, hogy Oláh Ibolya végre megnyeri-e a versenyt.

"Oláh Ibolya nagyon jó volt, pont olyan normálisan lehetett vele együtt dolgozni, mint a többiekkel. Nem értem a bulvársajtót, miért írnak róla annyi hülyeséget - magyarázta a producer, hogy a forgatáson nem volt nyoma annak, hogy az énekesnő épp egy Born To Be Wild tetoválással gazdagodott. - Már le volt szerződve a filmbe, amikor azt írták róla, hogy visszament takarítónak Tiszadobra, meg hogy öngyilkos akart lenni, mert véget ért a sikerszériája, holott egyik sem volt igaz. A stábban ráadásul másoknak ugyanolyan dilijei voltak" - tette hozzá, de példát nem említett.

A film egyébként a gödi luxusszállón kívül filmgyárban, utcákon, magánlakásokban készült. Volt, hogy 60 fokban dolgoztak, mert zárt helyiségben sötétítőkkel vették fel nappal az éjszakai jeleneteket.

És hogy kik szerepelnek még a filmben? "Oroszlán és Kern mellett Reviczky Gábor is olyan színész, akiket nem kellett castingolni, mert illettek a típushoz" - magyarázza a producer. És Szonja milyen volt? "Erre természetesen azt válaszolom, hogy zseniális - vágta rá Losonczi. - Egy egyetemet végzett színésznő, akiről a mai filmekből is tudjuk, hogy mit tud, miért ne oldaná meg a szerepét, ha Oláh Ibolya is meg tudta oldani ezt az Aidában?" - kérdezett vissza.