Ternovszky elégedett Grabowskiékkal

2007.12.03. 13:22
Tekercsenként küldik a bécsi laborba a Macskafogó 2-t, amin már csak a vezető alkotók dolgoznak, a többiek már kifáradtak. A továbbrajzolt macska-egér háború december 20-án 46 kópiával kerülhet mozikba.
Grabowski most is elnéz Japánba. Klikk!

"Tegnap este láttuk először a vezető alkotókkal a rajzfilm első negyven percének nullkópiáját. Megtapsoltuk, és Ternovszky nagyon elégedett volt - mondta el a Macskafogó 2 munkálatairól a premier előtt két és fél héttel Salamon Eszter producer, akit azért hívtunk fel, mert az alkotók a hétvégén zárult Anilogue animációs fesztiválon tartott közönségtalálkozón nem jelentek meg, helyette gőzerővel dolgoztak a rajzfilmen. - Még a fényelést végzi a látványtervező, és most mennek ki a tekercsek a bécsi laborba. Ezekből összesen öt van." És még a hangkeverés marad hátra, ezzel tizedikére kell elkészülniük.

A több mint háromszáz fős stábból már csak néhány vezető alkotó dolgozik a filmen: "Ők a fényelésben vesznek részt, és Béla néha beül még a hangzásokhoz. Aki befejezte, már teljesen kifáradt" - összegezte Salamon. A film gyártása különben hivatalosan 2005 nyarán kezdődött, és előtte egy évig készítették elő, ami azt jelenti, hogy a 600 milliós költségvetésű folytatást három és fél év alatt rakták össze. A szinkront tavaly februárban vették fel, Grabowksi hangját megint Sinkó László adja, Lusta Dickét Mikó István, Fritz Teufelét Benedek Miklós, Safranekét Haumann Péter. Az új főszereplő, Stanley újságíróegér Rudolf Péter hangján szólal meg, Usztics Mátyás a Mióka nevű törzsi varázslót szinkronizálja.

Negyvenhat kópiával indítják

"Az utolsó információnk, hogy 46 kópiával indul a Macskafogó 2, de ez még növekedhet - tette hozzá még a producer. - Ma tartanak mozis megbeszéléseket, ahol ezt pontosan egyeztetik." Ez a kópiaszám hazai viszonylatban kiemelkedően magas, általában a nagyobb hollywoodi filmek mennek ennyivel itthon, a magyarok közül idén az S.O.S. szerelem és Herendi Gábor Lorája indultak harminc feletti kópiaszámmal, és A kis Vuknak terveznek még harmincat.

"Az Alvin és a mókusoktól nem kell különösebben tartanunk, mert a Macskafogóra iszonyatosan nagy a várakozás - mondta Salamon Eszter a Grabowskiékkal egyszerre mozikba kerülő animált mókusbandáról. - Olyan széles a célcsoportja, hogy biztosan eljönnek majd olyan felnőttek is, akik nem a gyerekükkel nézik meg."

Safraneket is tovább szivatják. Klikk!

"Háromszázezer feletti nézőszámot várunk - tudtuk meg Bognár Pétertől, az új Macskafogót forgalmazó Budapest Film stratégiai igazgatójától. - Ez az a kategória, mint a nagyobb filmjeink, az Üvegtigris, a Valami Amerika, vagy a Csinibaba.

A külföldi forgalmazást még nem kezdték el, és a producer abban bízik, hogy egy nagyobb forgalmazó egyben megveszi az európai jogokat. A Macskafogót tavasszal Cannes-ba is kivinnék, majd a legnagyobb európai rajzfilmfesztivál vásárára Annecy-be, ahol idén már az al-Dzsazíra gyerekcsatornája is érdeklődött utána.