Bikinifenéki SpongyaBob dvd-n

2005.08.02. 15:10
Bejáratos lett a legmagasabb körökbe. Világsztárok tartoznak a legelvakultabb rajongói közé. SpongyaBob Kockanadrág rövid idő alatt milliók kedvence lett. A citromszínű szivaccsal készült mozifilmet itthon végül nem mutatták be, de augusztus 2-án megjelenik dvd-n.
A bennfentes pletykák szerint Dr. Dre, Sigourney Weaver vagy Will Ferrell a napi robotot egy üveg Chiantival és SpongyaBob aktuális tévés kalandjaival pihenik ki. Az Elnök embereiben megismert Rob Lowe pedig gyermeke hálószobáját teljesen átalakította a SpongyaBob-kultusz jegyében.

SpongyaBob Kockanadrág
SponyaBob Kockanadrág
De a hollywoodi sztárokon is túltesznek az átlagemberek, akik meghökkentő módon adják jelét rajongásuknak. Hollandiában egy nyomdát raboltak ki ismeretlenek, és csak 3500 SpongyaBob moziposztert tulajdonítottak el. Floridában sem kispályások tettek látogatást zárás után a Burger King egyik telephelyén: 12 gigaméretű és súlyú SpongyaBob márkás légballont lovasítottak meg a helyszínről.

Lelkes hackerek pedig a Michigani Egyetem honlapját alakították át Spongyássá a közelmúltban. De mindenkin túltettek azok a fanatikus hívek, akik már vallást is alapítottak kedvencük tiszteletére a korlátlan lehetőségek hazájában.

Csak a konzervatívok nem szeretik

A televízió népszerűvé, a mozi halhatatlanná tette, a dvd-vel pedig halálra keresi magát. Az emberek minden formájában vásárolják, a citromsárga animációs figura mindenhol ott van. Még Barbie is összeállt vele, és feszes pólóján öles betűkkel hirdette: "Barbie szereti Spongyabobot".

Igaz, akadnak ellenségei is: nemrégiben amerikai konzervatív csoportok azon háborodtak fel, hogy ő népszerűsítette egy melegszervezet toleranciára buzdító kampányát. A Focus on the Family (Középpontban a család) elnevezésű szervezet azzal támadott a szivacsra, hogy SpongyaBob és barátai ravaszul a homoszexualitás felkarolására csábítják a gyerekeket.

Most megjelent kalandok

SpongyaBob Kockanadrág
SpongyaBob és Patrik
De kicsoda SpongyaBob Kockanadrág? Egy tengeri szivacs. Kedélye romolhatatlan, optimizmusa javíthatatlan, jó szándéka és komolysága pedig kikezdhetetlen. Toleráns: mindent magába szív és mindig mindent képes egészen új irányból nézni, főleg mert a tenger mélyéről szemléli a világot, ahol egy jól bútorozott, két hálószobás, tágas ananászban él, Csigusszal, kedvenc házi csigájával.

Tele van jó tulajdonsággal, valahogy mégis gyakran kerül bajba: folyton magukkal sodorják az események, körülötte mindig váratlan helyzetek örvénylenek. Még szerencse, hogy nincs katasztrófa, ami elrontaná a népszerű szivacs humorát és kedvét.

SpongyaBobot az új kalandokba a most dvd-n megjelent filmben is legjobb barátja Csillag Patrik kíséri, aki amúgy ideje nagy részét albérletében, egy kényelmes szikla aljához tapadva alussza végig. Most Neptunusz király ellopott koronáját keresik együtt.

Ezzel is, mint mindig Plankton diktátori terveit keresztezik. Plankton a tenger fenekén a legkisebb lény, amitől egy nagy adag nagyzási hóbort fejlődött ki benne: igyekszik Gregory Peckre hasonlítani. Plankton miatt SpongyaBob és Patrik gyakran hívják segítségül a szintén Bikinifenéken lakó Szandit, a mókuslányt és a kevésbé hatékony és csábító polip szomszédot, Tintás Tunyacsápot.

Itthon csak dvd-n

SpongyaBob Kockanadrág
Koronás Neptunusz
A hazai rajongói oldalak már hónapokkal a beharangozott márciusi mozibemutató előtt készültek a filmre, amit végül mégsem vetítettek a magyar mozik.

"A március 17-ei magyarországi bemutatót a gyártó stúdió, a Paramount Pictures utasítására halasztottuk el" - nyilatkozta az Index kérdésére a filmet forgalmazó UIP-Dunafilm munkatársa, Zentai István, aki azt is hozzátette, a döntés okáról nem tájékoztatták őket az amerikaiak.

A rajongók most a világszerte nagy sikert arató egész estés SpongyaBob-mozifilm dvd-kiadásával vigasztalódhatnak, amit az InterCom forgalmazó augusztus 2-án jelentet meg.