Új T 800-assal kezdték a T4 forgatását

2008.05.08. 13:22
185 milliós dolláros költségvetésből, Schwarzenegger nélkül kezdődött meg hétfőn a Terminator 4 új-mexikói forgatása. A legnagyobb stúdiók áprilistól már nem engedtek zöld utat az új filmeknek a színészszakszervezet (SAG) nyárra tervezett sztrájkja miatt, McG viszont belevágott a T4-be. John Connort Christian Bale, a T-800-ast az IMDb szerint Josh Brolin alakítja.

A korábban Terminator Salvation: The Future Begins munkacímen futó film forgatása a szerződés szerint május 5-től június 30-ig tart, így az utolsó napokban a rendező, McG könnyen belefuthat a hollywoodi színészek sztrájkjába, írja több külföldi lap is, többek között az új-zélandi tvnz. A 120 ezer munkavállalót tömörítő szakszervezet a következő három év mozi- és dvd-bevételeiből követel nagyobb részesedést. A Terminátor 4-hez közel álló források szerint a stáb nem tudja befejezni június 30-ig a munkát, ezért elővigyázatosságból a sztrájk idejére egy másodszereposztásban gondolkodnak.

A régi és az új T800-as?

Az új részben már nem szerepel Arnold Schwarzenegger, a februári hírek szerint Josh Brolin lett helyette a T-800-as (bár a film IMDb-s adatlapján még nincs véglegesítve a neve), John Connort Christian Bale alakítja, Sam Worthington és a Common nevű rapper pedig a gépek elleni harc legelszántabb hőseit játsszák majd el. Anton Yelchin alakítja Kyle Reese-t, Connor legjobb barátját (aki az időutazás miatt egyben az apja is), Moon Bloodgood pedig az egyik női tagja lesz Connor elitkommandójának.

A Terminator-jogokat megvásároló Halycon Company 185 milliós költségvetéssel vágott bele a gépek elleni lázadás megfilmesítésébe, ez az eddigi legnagyobb összeg, amiből filmet forgatnak Új-Mexikóban. A Terminator 4-et, ami valószínűleg egy új trilógia nyitódarabja lesz, 2009 május 22-én mutatják be a mozik a Sony Pictures (Észak-Amerikában a Warner) forgalmazásában.

A színészek nyárra tervezett sztrájkja miatt a többnyire 60 napos forgatással számoló hollywoodi stúdiók áprilistól már nem engedtek zöld utat az új filmeknek, így Steven Spielberg sem kezdhetett bele a vietnami háború ellen tiltakozó aktivistákról szóló filmjébe, a The Trial of the Chicago 7-be.