Angelina Jolie apja a pápa szerepében

MTI
2005.08.11. 13:36

Jon Voight
Jon Voight

Jon Voight, Angelina Jolie filmsztár apja alakítja az áprilisban elhunyt II. János Pál pápát abban a több részes tévéfilmben, amelyet csütörtökön kezdtek forgatni Lengyelországban. A 67 éves Voight pápaságának kezdetétől haláláig játssza a lengyel születésű katolikus egyházfő szerepét, korábbi életét, vagyis a fiatal Karol Wojtylát Cary Elwes brit színész eleveníti meg. A sorozatot az amerikai CBS tv-csoport és az olasz RAI tévé készíti.

Filmet forgat II. János Pálról a Mediaset olasz médiacsoport is, amely Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök tulajdonában van. Mint Pietro Valsecci producer elmondta, ebben a sorozatban elsősorban a néhai egyházfő hivatali idejének legemlékezetesebb eseményeit elevenítik fel, köztük az ellene 1981. május 13-án a római Szent Péter téren elkövetett merényletet. A sorozatot Gianfranco Svidercoschi olasz Vatikán-szakértő Karol története című esszégyűjteménye alapján állították össze.

A film első részét, amelyet két héttel a pápa halála után sugárzott a tévé, tizenkét millió olasz látta. Piotr Adamczyk lengyel színésszel, aki abban a filmben a pápa ifjúkorát elevenítette meg, tavaly novemberben találkozott II. János Pál.