Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Angelina Jolie apja a pápa szerepében

MTI
2005.08.11. 13:36

Jon Voight
Jon Voight

Jon Voight, Angelina Jolie filmsztár apja alakítja az áprilisban elhunyt II. János Pál pápát abban a több részes tévéfilmben, amelyet csütörtökön kezdtek forgatni Lengyelországban. A 67 éves Voight pápaságának kezdetétől haláláig játssza a lengyel születésű katolikus egyházfő szerepét, korábbi életét, vagyis a fiatal Karol Wojtylát Cary Elwes brit színész eleveníti meg. A sorozatot az amerikai CBS tv-csoport és az olasz RAI tévé készíti.

Filmet forgat II. János Pálról a Mediaset olasz médiacsoport is, amely Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök tulajdonában van. Mint Pietro Valsecci producer elmondta, ebben a sorozatban elsősorban a néhai egyházfő hivatali idejének legemlékezetesebb eseményeit elevenítik fel, köztük az ellene 1981. május 13-án a római Szent Péter téren elkövetett merényletet. A sorozatot Gianfranco Svidercoschi olasz Vatikán-szakértő Karol története című esszégyűjteménye alapján állították össze.

A film első részét, amelyet két héttel a pápa halála után sugárzott a tévé, tizenkét millió olasz látta. Piotr Adamczyk lengyel színésszel, aki abban a filmben a pápa ifjúkorát elevenítette meg, tavaly novemberben találkozott II. János Pál.