Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nézettségi rekordok a Moziünnepen

2006.09.05. 15:42
Közel négyszázhúszezren, a tavalyi évhez képes negyven százalékkal többen vettek részt az idei Moziünnepen. A négy nap alatt a legtöbb jegyet szombaton, a Palace Westend moziba váltottak, ezen a napon 12.390 látogatója volt a multiplexnek. Összesítve is a Westend bizonyult a leglátogatottabb mozinak, a tavalyi 33.769-hez képest idén 44.320-an moziztak ott augusztus 31. és szeptember 3. között. A négy nap közül országosan a szombat volt a leglátogatottabb, összesen 125.831 nézővel.

A Moziünnep iránti érdeklődés vidéken is látványosan felülmúlta a tavalyi évi eredményeket. A leglátogatottabb vidéki mozi a győri Cinema City volt, ahol a tavalyi 12.339 után 2006-ban 21.157 jegy kelt el, ez több mint hetven százalékos emelkedés 2005-höz képest. Sokan váltottak jegyet a szegedi, debreceni és pécsi belvárosi mozikba. A legnagyobb ugrást a dunaújvárosi mozi érte el, ami a tavalyi eredményét mintegy megötszörözte.

A Moziünnepen nem csak a fiatalok, de egész családok és sok nyugdíjas is részt vett. Az eredmények összhangban állnak a jelenlegi piaci tendenciákkal. Úgy tűnik, idén a mozi jobban ellenáll annak az eróziónak, mely a múlt évben volt tapasztalható Európában. Magyarországon a filmipar ez év elmúlt hat hónapjában még enyhe, két százalékos fejlődést is mutatott. Jelen pillanatban Európában Franciaország mellett hazánké az egyik legdinamikusabb filmes piac.