Reggeli hírmorzsák: Paris Hilton horror-musicalben szerepel

2007.07.31. 11:19
Paris Hilton a Viasztestek után ismét a vérben tocsogós műfajjal kacérkodik. A börtönviselt szőkeség a Fűrész II-III rendezőjének horror-sci-fi-musicaljében, a The Genetic Operában alakítaná egy szervátültetéseket végző, elvetemült orvos lányát, de hogy itt is piros bugyiban és ásónyéllel a fejében végzi-e, csak 2009-ben derül ki.
 

Kinai-amerikai-brit koprodukcióban készül az 1937-es nanjingi mészárlás 70. évfordulójara emlékező háborús film, a The Rape of Nanking. A rendező, Simon West (Con Air, Tomb Raider) Spielberget és a Schindler listáját tekinti irányadónak. Kína szerint a japán katonák 200 ezer embert mészároltak le, és 30 ezer nőt erőszakoltak meg az invázió idején. Japán ultranacionalisták dokufilmben cáfolnák a készülő filmben állítottakat.

Clint Eastwood felhagy a filmezéssel - legalábbis Paul Haggis szerint. A Millió dolláros bébi és a Levelek Ivo Dzsimáról forgatókönyvírója a szeptemberben mozikba kerülő In the Valley of Elah főszerepével kereste meg a ponchós cowboyból  lett Oscar-díjas rendezőt, de ő végül nemet mondott. Clint Eastwood  tervei között csak egy misztikus thriller és egy Piszkos Harry-játék szinkronizálása szerepel, de mi azért reménykedünk, hogy nem csatlakozik Sean Connery és Paul Newman mellé a nyugdíjas színészek egyletébe.

Német és izraeli filmesek először készítenek közösen holokauszt-témájú filmet. Yoram Kaniuk regényét Paul Schrader, a Taxisofőr forgatókönyvírója adaptálja vászonra. Az Adam Resurrected-ben Jeff Goldblum egy zsidó származású bohócot alakít, akinek nap mint nap el kell szórakoztatnia a koncentrációs tábor parancsnokát, William Dafoet, különben gázkamrába küldik. A hangvételében leginkább Az élet szépre emlékeztető alkotást a berlini filmfesztiválon mutatják be először.

A pumpaszájú Angelina Jolie játssza a főszerepet a fentebb emlegetett Clint Eastwood-thrillerben. Aki viszont nem bírja ki a The Changeling 2008-as bemutatójáig, már most megnézheti a színésznő (ezúttal aranyba öntött) formás idomait a Neil Gaiman-forgatókönyv alapján készült Beowulf trailerében.