Batman és Superman kimaradhat a szuperhős-válogatottból

2007.08.20. 14:55


A Warner Brothers nagykutyái jóvá hagyták a Justice Leauge of America forgatókönyvét, és már ki is tűzték 2008-ra (az imdbpro értesülései szerint 2010-re) a forgatás kezdetének időpontját, írja a slashfilm.com. Az Amerikai Igazságliga a DC kiadó tarka összetételű szuperhős csapata 1960 tájékáról származik (sokak szerint erre válaszolt a Marvel az X-Mennel). A liga tagja Batman, Superman, Wonder Woman, Flash, és Green Lantern, akik közül már szinte mindenkinek volt önálló filmje vagy tévésorozata. De a rajongók már most aggódnak, hogy Christian Bale (Batman) a The Dark Knight utáni harmadik epizód előkészületei, Brandon Routh (Superman) pedig Bryan Singer 2009-ben debütáló Superman: Man of Steel-je miatt fog kimaradni a Justice Leauge mozifilmből. 

A stúdió már a rendezőt is kiválasztotta: a Mad Max-trilógiával kultstátuszba emelkedett, és a Táncoló talpakkal Oscar-díjjal jutalmazott George Miller lesz. A forgatókönyvet Kieran Mulroney és felesége, Michelle Mulroney írták.


A Justice Leauge képregény- és rajzfilmváltozata évtizedek óta nagy népszerűségnek örvend, így csak idő kérdése volt, hogy a Batman: begins! sikere után mikor bukkan fel a teljes szuperhős-válogatott. Christopher Nolan a Batman: kezdődik!-kel sikeresen leválasztotta a Denevérembert a többi szuperhőstől, és az éjszaka magányos lovagjaként reálisabb képet festett róla. Bryan Singer is alapjairól építette újra a Superman-mítoszt, ha viszont a Justice Leauge mozifilmből kimarad ez a két húzónév, az eredmény alulról súrolhatja az 1997-es tévéváltozat 3,5-es imdb-átlagát.